Aangeboden door Marktlink Fusies & Overnames

Branded Content Bedrijfsoverdracht

Door bedrijfsovername weer tijd voor nieuwe uitdagingen

Medio vorig jaar werd Match 4U, een allroundbureau in HR-oplossingen, overgenomen door Flexfactory in Doetinchem. Deze deal kwam tot stand met hulp van Marktlink Fusies en Overnames. ,,Ik ben erg prettig begeleid in het overnameproces, waarbij vertrouwen de basis vormde'', vertelt eigenaar Monique Berendsen.

Jack Monde | Foto: Theo Kock 1 september 2020

RKL ONDA Monique Berendsen Match4 U Lochem 1

Monique Berendsen, eigenaar van Match 4U in Lochem, besloot zich als directeur in te blijven zetten voor 'haar kindje'. Maar, ze beleeft er nu veel meer plezier aan. Door de overname is één sterke organisatie ontstaan die alle vormen van flexibele arbeid en bijbehorende diensten aanbiedt.

Beste mkb-uitzendbureau

Berendsen startte haar bedrijf in 2004 vanuit een HR-achtergrond en deed veel ervaring op bij kleinere maar ook grote uitzendorganisaties. Match 4U ontwikkelde zich tot regionaal actief platform voor werkzoekenden en opdrachtgevers. Het dienstenpakket biedt naast uitzenden, payrolling en werving & selectie ook ondersteuning op het gebied van HR. In 2012 en 2014 is Match 4U verkozen tot het beste mkb-uitzendbureau van Nederland en vorig jaar werd Berendsen runner-up in de verkiezing Uitzendondernemer van het Jaar. Een indrukwekkende palmares voor een ondernemer die haar bedrijf jaarlijks met 30 procent zag groeien.

12,5-jarig bedrijfsjubileum

Echter, als gevolg van toenemende regeldruk en het feit dat er inmiddels 50 cao's verlonen binnen het bedrijf, zag Berendsen haar rol veranderen. ,,Rond de viering van ons 12,5-jarige bedrijfsjubileum vroeg ik me af: heb ik er eigenlijk nog wel plezier in? Zonder mijn bedrijf volledig te willen opgeven, besloot ik op zoek te gaan naar een partij om mee samen te werken en die bereid was om mijn aandelen over te nemen. Via een gezamenlijke kennis kwam ik in contact met Marktlink Fusies en Overnames, die voor mij op zoek ging naar een passendepartij. Ferry Nahon van Marktlink Fusies & Overnames begeleidde uiteindelijk de overname door Fides, een uitzendorganisatie die in 2004 is opgericht door Clemens van Lent. Ik ben erg prettig begeleid in het overnameproces, waarbij vertrouwen de basis vormde."

Krachten bundelen

Monique bleef na de overname operationeel directeur van Match 4U. ,,Het voelde goed en dat gevoel is gebleven. Fides is een landelijk opererende uitzendorganisatie, gespecialiseerd in het uitzenden van buitenlandse vakkrachten in de industriële en technische sector. Daar hadden wij nog geen ervaring mee. Ik ben erg blij dat we geen concessies hoeven te doen aan onze visie op kwaliteit en herkenbare lokale betrokkenheid richting flexkrachten en klanten. En ik heb m'n handen nu wel weer vrij voor werk waaraan ik plezier beleef.''

Ferry Nahon van Marktlink begeleidde de overname van Match4U

De emotie van de ondernemer en zijn achterban, de hectiek van het proces, het oplossen van mogelijke problemen waar je altijd tegen aanloopt in dit soort processen, de creativiteit die nodig is om tot een deal te komen zijn zaken die Ferry Nahon van Marktlink Fusies & Overnames aanspreken. Als partner is Ferry Nahon natuurlijk ondernemer, maar vooral ook projectleider die het liefst dagelijks ondernemers ondersteunt in vraagstukken rond om verkoop dan wel aankoop van bedrijven, management buy-out, management buy-in en ook het uit elkaar gaan van meerdere aandeelhouders. Betrokken geweest bij vele tientallen aan- en verkooptransacties: van groot tot klein en in bijna alle branches. Desondanks is elke overname weer uniek, dat is juist wat hem zo aanspreekt.

Zelfstandig karakter

Zo begeleidde hij de overname van Match 4U door Flexfactory, eigenaar van Fides, Seesing Personeel en Aelbers Flexibele Personeelsdiensten, Ferry vertelt hierover: “Flex Factory heeft een duidelijke groeistrategie en heeft inmiddels ervaring in het doen van overnames. Voor Match 4U was aansluiting bij Flex Factory een logische stap in die verdere groei. Juist de overname van Seesing Personeel heeft laten zien dat behoud van het zelfstandige karakter in combinatie met de voordelen van andere diensten en schaalgrootte een win-win-situatie betekent voor de klanten. Met name dit gaf de doorslag in de keuze voor Flex Factory. Flex Factory speelt met deze stappen in haar buy and build strategy in op de continu veranderende verwachtingen van haar klanten op het gebied van (flexibel) personeel. Mooi om te zien dat Monique Berendsen op dit moment een actieve rol bekleed in de verdere groei van Flexfactory. Een duidelijke win win en dat is waar we altijd naar streven."

marktlink sz 1x1

Juist de overname van Seesing Personeel heeft laten zien dat behoud van het zelfstandige karakter in combinatie met de voordelen van andere diensten en schaalgrootte een win-win-situatie betekent voor de klanten

Ferry Nahon

Contact

Ik wil meer weten over de mogelijkheden rondom bedrijfsoverdracht. Neem contact met mij op: