Nieuws Bedrijfsoverdracht

'Bijenkorf komt in handen van Thaise Central Group'

De Nederlandse winkelketen Bijenkorf komt samen met andere warenhuizen uit de Britse Selfridges Group in Thaise handen. Dat bevestigt een ingewijde aan persbureau Bloomberg na berichten in Britse media. De Canadese miljardairsfamilie Weston wilde al langer van het winkelbedrijf af en heeft naar verluidt een akkoord met het Thaise conglomeraat Central Group.

ANP/NU.nl 2 december 2021

Bijenkorf verkoop warenhuis winkel Selfridges thais overname

Foto: Shutterstock

Naast de zeven Bijenkorf-winkels in Nederland bezit Selfridges warenhuizen onder de eigen merknaam en ook verschillende ketens in Ierland en Canada. De in totaal 25 winkels komen nu onder de hoede van hetzelfde concern als het vermaarde Berlijnse warenhuis Kaufhaus des Westens, kortweg KaDeWe. Daarnaast zijn de Thai eigenaar van de Italiaanse warenhuisketen Rinascente.

Selfridges en Central Group onthielden zich van commentaar. Mogelijk wordt de deal later deze maand officieel bekendgemaakt.

Lees ook: 4,7 miljard voor warenhuisimperium met De Bijenkorf: wie o wie?

Al langer geruchten rond eventuele verkoop Selfridges Group

In juni verschenen al berichten dat de familie Weston de luxewinkelgroep voor 4 miljard pond, omgerekend 4,7 miljard euro, wilde verkopen. Adviseurs van zakenbank Credit Suisse begeleiden de zoektocht naar een nieuwe eigenaar, zo schreef de krant The Guardian. Bij de Bijenkorf was voorlopig niemand bereikbaar, meldt Nu.nl.

Er waren al langer geruchten dat de Selfridges Group te koop stond. Geen van de partijen heeft dat al officieel bevestigd, maar The Guardian schreef in juli al dat Weston een verkoop overwoog voor 4 miljard dollar (3,5 miljard euro).

Lees ook: Cor Molenaar legt topsegment langs de meetlat: 'Hebben warenhuizen nog toekomst?'

Bijenkorf van twaalf winkels naar zeven

Het is niet de eerste keer dat de Bijenkorf van eigenaar verandert. HEMA behoorde oorspronkelijk tot hetzelfde moederbedrijf, Koninklijke Bijenkorf Beheer (KBB). Dat ging later samen met Vendex, het bedrijf achter de warenhuizen van V&D. In 2004 kwam dat in handen van investeerders.

In 2010 werd de Canadese familie eigenaar van de keten. De familie Weston had toen al de bekende Britse warenhuisketen Selfridges in bezit. Destijds telde de Bijenkorf twaalf winkels, nu zijn dat er nog zeven.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws