Nieuws Bedrijfsoverdracht

Bootverhuurplatform Barqo in handen van Britse Borrow A Boat

Borrow A Boat, marktleider op het gebied van jachtcharter en bootverhuur in Groot-Brittannië, heeft het jonge bedrijf Barqo overgenomen. Barqo is in ons land marktleider op het gebied van bootverhuur. Het Engelse botenplatform wil met de overname zijn positie in Europa versterken.

Van onze redactie 1 februari 2022

Haven volendam bootjes drone

Boten in de haven van Volendam. Foto: Shutterstock

De overname van Barqo is niet de eerste stap in het buitenland voor Borrow A Boat. Vorig jaar werd het bedrijf actief in de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Dankzij de overname van Barqo krijgt het botenplatform toegang tot meer dan 5000 extra boten en meer dan 100.000 klanten.

''Deze overname versterkt onze positie als een van 's werelds toonaangevende jachtcharter-marktplaatsen en we kijken ernaar uit om te zien wat de rest van 2022 brengt''

Matt Ovenden, ceo en oprichter Borrow A Boat

'Systeem Barqo en de ambities van Borrow a Boat vormen een zeer goede match'

Barqo is in 2014 opgeroicht door Thijs Janssen, Floris van Hoogenhuyze en Dennis van Kappen. Het Nederlandse botenverhuurplatform wil varen toegankelijker maken voor iedereen. Dat doet het door watersporters te verbinden met booteigenaren en traditionele jachtcharters over de hele wereld.

,,Deze overname versterkt de positie van Barqo in de Nederlandse markt en komt de groei in andere Europese landen ten goede. Dat komt door de hoge synergie die de beide bedrijven samen hebben. Ons systeem en de ambities van Borrow a Boat vormen een zeer goede match”, aldus Thijs Janssen, de ceo van Barqo.

Het team achter Barqo met oprichter Thijs Janssen handenschuddend met Matt Ovenden (rechts). Foto: Barqo

Britten plannen potentiële beursgang: wereldprimeur voor bootverhuur-marktplaats

Borrow A Boat biedt toegang tot meer dan 35.000 boten in ruim 65 landen. Het bedrijf is opgericht in 2016 en sindsdien snel gegroeid. Het Britse bedrijf plant een potentiële beursgang in 2022, wat een wereldprimeur zal zijn voor een bootverhuur-marktplaats.

Matt Ovenden, ceo en oprichter van Borrow A Boat: ,,Na een succesvol 2021 zijn we blij dat we het jaar zijn begonnen met zo'n stevige stap op de Europese markt. Deze overname versterkt onze positie als een van 's werelds toonaangevende jachtcharter-marktplaatsen en we kijken ernaar uit om te zien wat de rest van 2022 brengt.”

Lees ook: Liaison op het water: samenwerking tussen Nederlandse Barqo en Franse Samboat

Ovenden: ,,Barqo is opgericht met dezelfde missie als Borrow A Boat. We zijn bootliefhebbers die het plezier van varen willen delen door het voor iedereen toegankelijker, betaalbaarder, flexibeler en inclusiever te maken. Daarom kijken we ernaar uit om varen voor nog meer mensen over de hele wereld toegankelijk te maken.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws