Nieuws Bedrijfsoverdracht

Bunq een na grootste neobank binnen EU na overname Belgische branchegenoot

Bunq heeft de Belgische fintech TriCount overgenomen. Hiermee wordt bunq in een klap de een na grootste neobank in de EU, ceo Ali Niknam kan 5,4 miljoen nieuwe gebruikers bijschrijven. Daarnaast introduceert bunq een aantal nieuwe features voor zowel persoonlijke als zakelijke gebruikers, waaronder bunq Jackpot. Nederlandse, Duitse en Franse gebruikers krijgen hiermee elke maand drie kansen om 10.000 euro te winnen door de bunq app te gebruiken.

Van onze redactie 5 mei 2022

Bunq overname neobank EU ali Niknam

Bij de series A financieringsronde van juli 2021 - de grootste in de geschiedenis van de Europese fintech - liet bunq al weten zich te willen richten op fusies en overnames. Met de overname van TriCount krijgen miljoenen gebruikers nu toegang tot een scala aan features waarmee ze al hun geldzaken kunnen regelen.

Ali Niknam, ceo en oprichter van bunq, zegt: ,,TriCount staat voor eenvoud, transparantie en community. Dit rijmt perfect met onze eigen waarden en ik ben dan ook erg blij dat we alle TriCount gebruikers zoveel nieuwe manieren kunnen bieden om het leven makkelijk te maken.”

Jonathan Fellon, ceo en mede-oprichter van TriCount, zegt: ,,We herkennen onszelf in de missie van bunq en zijn trots om er onderdeel van te mogen zijn. Ik ben erg enthousiast dat onze gebruikers er zo veel mogelijkheden bij gaan krijgen.”

Lees ook: Topondernemers Niknam, Beckers en Vis pakken huisvesting Oekraïners aan

Bunq Jackpot: kans op 10.000 euro

De neobank introduceerde ook de bunq Jackpot. Hiermee krijgen gebruikers elke maand drie kansen om 10.000 euro te winnen. Ze kunnen hun kansen vergroten door hun bunq pas(sen) te gebruiken, geld aan hun rekening(en) toe te voegen en door hun vrienden uit te nodigen om bunq te gebruiken. Met bunq Jackpot kunnen gebruikers een brug slaan tussen lage rente aan de ene kant en risicovolle alternatieven aan de andere kant. Volgens bunq hebben gebruikers nu een manier om meer met hun geld te doen, zonder dat hier risico’s aan verbonden zijn.

Nieuwe features voor persoonlijke en zakelijke gebruikers

De app zelf kent een aantal upgrades, onder andere bij de tabbladen Home en Community. Onder Home kunnen gebruikers vanaf nu al hun rekeningen, passen en andere features in folders onderbrengen. Hiermee is bunq de eerste bank waar gebruikers al hun geldzaken, van privérekeningen tot gezamenlijke en groepsrekeningen, tot alle zakelijke financiën, op één scherm kunnen beheren.

Lees ook: Waarom Ali Niknam (bunq) een topsportmentaliteit eist van zijn werknemers

Onder Community krijgen bunq-gebruikers meer inbreng om de algehele bunq-ervaring vorm te geven. Zij kunnen nu direct met andere gebruikers en met bunq zelf communiceren door het delen van en reageren op posts en met hun eigen bijdragen support-medewerkers van feedback voorzien.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws