Nieuws Bedrijfsoverdracht

Caroline van der Lande verkoopt haar Buurtboer aan cateraar Albron

Cateraar Albron heeft De Buurtboer van Caroline van der Lande overgenomen. Van der Lande richtte het bedrijf in 2010 samen met Nikki Wiesman op. De Buurtboer levert bedrijfslunches in met name de kleinschaliger zakelijke dienstverlening aan zo’n 250 klanten.

Van onze redactie 4 november 2021

Buurtboer caroline van der lande

Caroline van der Lande verkoopt de Buurtboer aan cateraar Albron. Foto: LiEF

Mark Hartmans, commercieel directeur Albron, over de aankoop: ,,De Buurtboer is in elf jaar tijd onder jonge, creatieve bedrijven in de Randstad een bekend merk geworden, met zeer hoge klanttevredenheid. Dat koesteren we en gaan we verder uitbouwen.”

Gezien het specifieke karakter van de organisatie en de dienstverlening zal de Buurtboer binnen Albron zelfstandig blijven opereren, meldt Hartmans.

Lees ook: Caroline van der Lande (De Buurtboer): 'Geen witte bammetjes met plastic kaas meer'

Caroline van der Lande richtte de Buurtboer in 2010 op uit frustratie, vertelde zij eerder tegen De Ondernemer. ,,In de kantine van Heinz werden grote foodmerken geserveerd, maar dat waren niet de gezondste opties. Ik nam mijn eigen lunch mee naar kantoor. Ik wilde nu eenmaal graag goede producten tot mij nemen tijdens een werkdag. Zo ontstond het idee van De Buurtboer."

Het bedrijf richt zich nu vanuit twee distributiecentra - Amsterdam en Rotterdam - op het leveren van vers en lokaal geproduceerde bedrijfslunches via een abonnementsmodel. De Buurtboer koopt het verse assortiment in bij lokale en ambachtelijke leveranciers en heeft een bedrijfsmodel gericht op het tegengaan van voedselverspilling.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws