Nieuws Bedrijfsoverdracht

Na 88 jaar verdwijnt supermarkt Deen uit straatbeeld; ombouw winkels begonnen

Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt zijn vanaf nu officieel eigenaar van de supermarkten van Deen. De komende maanden worden de 80 winkels omgebouwd tot 38 AH-filialen, 23 Vomar-winkels en 19 DekaMarkt-zaken. Daarmee verdwijnt na 88 jaar de naam Deen uit het straatbeeld.

Sanne Schelfaut | AD 14 september 2021

Deen supermarkt winkel retail AH Dekamarkt Vomart

Komende maanden worden 80 Deen-winkels omgebouwd tot filialen van AH, DekaMarkt en Vomar. Foto: Hollandse Hoogte/ANP

De familie achter Deen moest de komende jaren fors investeren om de keten toekomstbestendig te maken. Daarvoor moeten bijvoorbeeld de logistiek en de online-tak worden gemechaniseerd. De eigenaren zagen die investering niet zitten en zetten de keten begin dit jaar te koop. Deen is vooral actief in Noord-Holland, maar ook in Flevoland, Gelderland, Overijssel en Utrecht.

Albert Heijn opent op 22 september de eerste voormalige Deen-winkel in Avenhorn. De overige 37 winkels volgen in de weken erna en worden onder meer voorzien van zelfscankassa's. Ook bij Vomar opent op 22 september het eerste omgebouwde filiaal, in Zuid-Scharwoude.

Lees ook: Familie Deen verkoopt supermarktketen DEEN aan AH, Vomar en DekaMarkt

Deen-personeel vindt nieuw onderkomen bij DekaMarkt en Vomar

,,We zijn al een aantal maanden intensief met de voorbereidingen bezig en zijn blij om nu echt te kunnen starten en onze nieuwe collega’s te mogen verwelkomen’’, zegt Aart van Haren, algemeen directeur Vomar Voordeelmarkt, in het AD. ,,Op 5 december ronden we de ombouwperiode af en zijn alle 23 winkels omgebouwd.’’ Volgens Van Haren verliest niemand van de voormalige Deen-winkels die transformeren tot Vomar zijn baan. ,,Alle medewerkers hebben bij ons een contract gekregen.’’

DekaMarkt is de keten die de eerste Deen-winkels heeft omgebouwd. De eerste twee winkels openen op zaterdag 18 september in Zeist en Waarland. Deze supermarktketen heeft 19 winkels uit de Deen-boedel overgenomen. DekaMarkt neemt alle voormalig Deen-medewerkers in dienst die werkzaam zijn bij deze filialen, het distributiecentrum en de warme keuken.

Personeel van de Deen-supermarkten wordt overgenomen door de drie nieuwe eigenaren. Foto: ANP

Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt nemen de knoflooksaus op in assortiment

Medewerkers van de niet-voortgezette activiteiten, zoals het hoofdkantoor in Hoorn, worden volgens de ketens zoveel mogelijk begeleid naar ander werk. Als zij dat willen, krijgen medewerkers een baan aangeboden bij Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt of DekaMarkt.

Een deel van het Deen-assortiment wordt ook overgenomen door de drie nieuwe eigenaren. Zo werd eerder bekend dat er goed nieuws is voor Deen-klant Quinten Warner uit Purmerend. Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt nemen de knoflooksaus op in het assortiment waarvoor hij eerder dit jaar 4000 handtekeningen verzamelde.

Deen was goed voor een landelijk marktaandeel van ruim 2 procent.

Lees ook: Hoe mysteryshopper Nico zijn dagen winkelend doorbrengt

Vanaf vandaag altijd op de hoogte met het laatste nieuws voor ondernemers. Rond lunchtijd in je mailbox!

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws