Nieuws Bedrijfsoverdracht

MessageBird neemt Amerikaanse SparkPost over en haalt miljard dollar op

Het Nederlandse communicatie-platform MessageBird heeft de definitieve bewijsstukken in handen om het Amerikaanse SparkPost voor 600 miljoen dollar over te nemen. Door de overname voegt MessageBird grote Amerikaanse merken als Disney, PayPal, The New York Times, Adobe, LinkedIn, Pinterest en JP Morgan aan het klantportfolio toe.

Van onze redactie 28 april 2021

Messagebird stand barcelona

De MessageBird-stand op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Foto: ANP/EPA

De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal worden afgerond na ontvangst van de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen en na het voldoen aan de gangbare sluitingsvoorwaarden. Voor MessageBird betekent de acquisitie een volgende belangrijke stap in het opbouwen van een wereldwijd omnichannel-platform dat communiceren met een bedrijf net zo eenvoudig moet maken als een praatje met je vrienden.

,,De toekomst van communicatie is niet onderverdeeld in losse kanalen, maar is omnichannel”, zegt Robert Vis, ceo van MessageBird. ,,Door de overname van SparkPost kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen bij het gebruik van email als een krachtig kanaal, met de meest relevante contextuele informatie. We zijn ook erg blij dat we onze wereldwijde activiteiten kunnen uitbreiden naar de Amerikaanse markt. De acquisitie is een logische en toffe volgende stap in onze missie om het leidende platform te worden voor bedrijven die op elk gewenst moment en via elk kanaal met hun klanten wereldwijd willen communiceren."

Oplossingen voor uitdagende zakelijke problemen

,,Door onze krachten te bundelen met MessageBird, zullen we in staat zijn om onze klanten nog meer waarde te laten halen uit elk digitaal communicatiekanaal”, zegt Rich Harris, ceo van SparkPost. ,,Onze bedrijven passen qua bedrijfscultuur uitstekend bij elkaar. Beide bedrijven bestaan uit teams die er trots op zijn om grote ondernemingen te ondersteunen en klanten te helpen bij het bedenken van overtuigende, flexibele oplossingen voor uitdagende zakelijke problemen.”

''De acquisitie is een logische en toffe volgende stap in onze missie om het leidende platform te worden voor bedrijven die op elk gewenst moment en via elk kanaal met hun klanten wereldwijd willen communiceren''

Robert Vis, ceo MessageBird (foto onder)

Met het platform van MessageBird kunnen bedrijven communiceren met klanten via de kanalen die ze dagelijks gebruiken. Klanten hebben via het platform toegang tot veel kanalen, onder meer live-chat, video, SMS, WhatsApp, Instagram, Google Business Messages, Apple Business Chat, Voice, Messenger, WeChat, RCS, Line en Telegram. Wereldwijd blijft email, waar SparkPost zich op richt, qua volume het grootste zakelijke communicatiekanaal. Door deze acquisitie wordt volgens MessageBird 'het meest vertrouwde platform voor het verzenden en afleveren van email aan de uitgebreide suite van MessageBird toegevoegd'.

Lees ook: Nederlandse unicorn MessageBird haalt 200 miljoen dollar op

Verlengde Series C-investeringsronde van miljard dollar

De verlengde Series C-investeringsronde van MessageBird van 1 miljard dollar is de grootste Series C-ronde in Europa tot nu toe en de op één na grootste aan weerszijden van de Atlantische Oceaan. De transactie werd gefinancierd door Eurazeo, Tiger Global, Owl Rock en fondsen en accounts beheerd door BlackRock, met deelname van alle bestaande investeerders.

Lees ook: Robert Vis pakt door met MessageBird en neemt Engels techbedrijf over

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws