Nieuws Bedrijfsoverdracht

Miljoenenbedrijf tóch niet verkocht: eigenaar Gerrit Malipaard blijft zelf aan het roer staan

Hij zou al zijn aandelen verkopen en in juni met zijn gerestaureerde reddingsboot naar Engeland varen, plots liep het anders: Gerrit Malipaard zette een streep door de verkoop en zwaait nog altijd zelf de scepter bij MTS Euro Products.

Susanne de Bruin (AD) 30 juni 2023

Gerrit Malipaard MTS Euro Products

Gerrit Malipaard zou zijn functie neerleggen maar besloot toch zelf aan het roer te blijven staan. De koper van zijn aandelen zou niet aan de gestelde voorwaarden voldoen. Foto: Roel Dijkstra

Eind maart kondigt de Maassluise ondernemer zijn vertrek bij zijn zelf opgebouwde miljoenenbedrijf nog groots aan: zijn kinderen hadden te kennen gegeven niet in zijn voetsporen te willen treden en voor Malipaard was het tijd voor een nieuwe fase: ,,Volgend jaar word ik zestig. Je weet niet wat het leven brengt en ik vind het belangrijk om van deze nog kwalitatief goede jaren te gaan genieten”, zei hij toen.

Ook vertelde Malipaard dat Boergroep Holland al zijn aandelen gekocht zou hebben. Zij zijn al jaren een strategische aandeelhouder in het bedrijf. Daarom zou er binnen het bedrijf weinig veranderen. Het management en de directie bleven gewoon zitten. Er zou dus alleen een nieuwe ceo komen, aldus het AD.

''Ik schuif het gewoon een paar jaar op, misschien willen mijn kinderen het dan alsnog overnemen. Voor nu gaan we gewoon lekker verder werken''

Gerrit Malipaard

Niet op zoek naar nieuwe opvolger

Dat alles ging eind april, vlak voor Malipaard zijn functie zou neerleggen, van tafel. ,,Ik heb besloten het toch niet te verkopen. Een aantal zaken in de gestelde voorwaarden werd toch niet nagekomen. Dan houdt het op.”

Yorik Boer, ceo bij Boergroep reageert: ,,Wij hebben aan alle voorwaarden voldaan zoals eerder was afgesproken, maar Gerrit zag dat toch iets anders. Wij werken al meer dan twintig jaar samen en wij waarderen deze relatie zeer. We werken nu samen aan een mooie toekomst voor het bedrijf.” Ondanks zijn eerdere overtuigingen, is Malipaard niet op zoek naar een nieuwe opvolger: ,,Ik schuif het gewoon een paar jaar op, misschien willen mijn kinderen het dan alsnog overnemen. Voor nu gaan we gewoon lekker verder werken”, stelt de ondernemer tot slot.

Lees ook: Gerrit zoekt opvolger voor zijn miljoenenbedrijf: 'Snap dat mijn kinderen andere ambities hebben'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws