Nieuws Bedrijfsoverdracht

PRM uit Rijssen in Zweedse handen, gaat zelfstandig door

PRM Rotomoulding (PRM) uit Rijssen is overgenomen door Zweedse beursgenoteerde XANO Group (XANO). Het bedrijf gaat als zelfstandige onderneming binnen de Scandinavische onderneming verder en wordt onderdeel van de Industrial Products Business Unit.

Van onze redactie 6 december 2021

PRM Rotomoulding bedrijfsoverdracht marktlink

PRM-oprichter en DGA Erik Lankamp vond via Marktlink Fusies & Overnames in XANO de juiste koper om het bedrijf naar het volgende niveau te tillen en internationale groeiambities te verwezenlijken. PRM Rotomoulding is al meer dan 30 jaar een specialist in kunststof rotatiegieten. Het bedrijf is uitgegroeid tot een gerenommeerde onderneming in de kunststoftechnologie en heeft meer dan 50 medewerkers in dienst. PRM is met name actief in de agrimarkt. Het bedrijf beschikt over een gerenommeerd klantenportfolio en heeft een jaaromzet van circa 11 miljoen euro.

'De langetermijnvisie, de kennis van rotatiegieten en de goede klik hebben Erik en Douwe doen besluiten dat XANO de ideale partij is'

Willem Mulder, Marktlink

Uitwisselen van kennis en kunde

Douwe Wolters is in 2020 gestart als algemeen directeur van PRM. Hij is aangetrokken om het bedrijf verder te professionaliseren en gaat samen met XANO Group de internationale groeiambities verwezenlijken. Oprichter Lankamp blijft de komende periode aan boord: ,,De overname biedt mooie kansen voor PRM en voor de XANO Group. Uit onze gesprekken werd duidelijk dat er nog veel potentieel valt te benutten door het uitwisselen van kennis en kunde. We zijn blij voor onze werknemers en onze klanten dat we onderdeel zijn geworden van de XANO Group en hebben alle vertrouwen in de toekomst.”

Lees ook: 74 procent ondernemers overweegt verkoop bedrijf binnen tien jaar

Langetermijnhorizon als groeistrategie

Het Zweedse beursgenoteerde bedrijf XANO Group bestaat uit een wereldwijde paraplu aan bedrijven die zijn gespecialiseerd in productie- en ontwikkelingsdiensten voor industriële producten en automatiseringsapparatuur. Willem Mulder van Marktlink Fusies en Overnames: ,,Acquisities vormen een wezenlijk onderdeel van de groeistrategie van XANO Group. In 40 jaar tijd hebben zij 60 acquisities gedaan. XANO heeft een langetermijnhorizon; ieder bedrijf profiteert van de specifieke knowhow binnen de groep en houdt toch de eigen identiteit. We hebben veel geïnteresseerde nationale en internationale partijen gesproken, zowel investeerders als strategen. De langetermijnvisie, de kennis van rotatiegieten en de goede klik hebben Erik en Douwe doen besluiten dat XANO de ideale partij is. De toevoeging van PRM biedt het Rijssense bedrijf geweldige nieuwe kansen en synergievoordelen.”