Nieuws Bedrijfsoverdracht

Kampeerspullen-aanbieder Sunshine Group redt iconische De Waard Tenten

De bekende De Waard tenten zijn een sterk merk met een trouwe klantenkring, oordeelt de grote kampeerspullenaanbieder Sunshine Group. Dit bedrijf neemt daarom met onmiddellijke ingang het bedrijf achter de Waard tenten over. De banen blijven behouden. Dat schrijft De Stentor.

Sander Zurhake 16 augustus 2018

De waard

Dit betekent dat de winkel in Heerde zal openblijven. Zo blijkt uit een persbericht van de curator W.M. Sturms. Ook blijft de fabriek in Tsjechië en de werkgelegenheid voor 42 mensen behouden.

Megastores

Deze afspraken zijn vastgelegd in de voorwaarden van de verkoop van De Waard. Dit merk is onderdeel van het recent failliet verklaarde bedrijf Vrijbuiter. De Sunshine Groep neemt ook de zakelijke activiteiten van Vrijbuiter over zodat de fabriek kan blijven bestaan. Het is nog onduidelijk of de vier megastores van Vrijbuiter zullen blijven bestaan. Voorlopig zijn de deuren van de winkels nog geopend.

Lees ook: Waarom het merk De Waard minder sterk bleek dan de iconische tent

Groeikansen

De directie van de Sunshine Group zegt via een persbericht kansen te zien voor de Waard. ,,De directie van de Sunshine Group koestert de kwaliteit, zelfstandigheid en motivatie van de medewerk(st)ers en wil dit ook graag vasthouden. Daarnaast ziet de Sunshine Group diverse groeimogelijkheden voor zowel De Waard als de zakelijke activiteiten in binnen- en buitenland.''

Verwacht

De doorstart van De Waard was direct na het faillisement van Vrijbuiter al verwacht. In tegenstelling tot het moederbedrijf leken de zaken bij de maker van oerdegelijke tenten juist wel goed te gaan. 'Als De Waard doen we het hartstikke goed' vertelde filiaalleider Pé Bouwman tegen De Stentor. In totaal verkoopt De Waard zo'n 1200 tot 1300 tenten per jaar.