Nieuws Bedrijfsoverdracht

Urban Gym Group breidt fitnessketen verder uit met nieuwe overname

Urban Gym Group (UGG) blijft uitbreiden. De fitnessketen heeft per 1 februari de Akademia Training Club in Amsterdam overgenomen. Hiermee komt de teller van het aantal gyms voor de keten op 24.

Van onze redactie 8 februari 2021

Urban Gym Group gezondheid groeikapitaal overname fitness sport

Sportketen Urban Gym Group blijft groeien. Door weer een overname zijn er nu 24 sportlocaties. Foto: ANP

CEO van Urban Gym Group Marjolijn Meijer: ,,Deze locatie in Amsterdam past perfect bij onze organisatie. We gaan hier drie boutique studio’s openen onder een dak. Achter de schermen werken we hard aan de introductie van de nieuwe fitnessconcepten die we hier willen aanbieden als de deuren weer open mogen.”

Ondanks de coronacrisis, die ook de fitnessbranche hard raken, is het volgens Meijer juist nu belangrijk om te innoveren en nieuwe formules te lanceren.

Lees ook: Opnieuw fors groeikapitaal voor fitnessketen Urban Gym Group

Sportketen UGG haalt voor miljoenen aan groeikapitaal op

Eerder kondigde medeoprichter Jordy Kool de overnamestrategie van Urban Gym Group al aan: ,,We hebben interesse in gesprekken met fitnessclubs in de grote steden in het hele land. We spreken met zowel clubs die we doorzetten met de bestaande activiteiten, clubs met nieuwe boutique-concepten, als met clubs op goede locaties waar ruimte is voor het aanbod van de Urban Gym Group.”

UGG wist in 2018 een groeikapitaal van 16 miljoen euro op te halen en sleepte vorig jaar nog eens 10 miljoen euro binnen. Het groeikapitaal komt voor een flink deel van de Rabobank en voor een kleiner deel van het Dutch Mezzanine Fund; beide partijen investeerden vorig jaar al 16 miljoen euro in Urban Gym Group.

Bedrijfsmodel met drie fitnessconcepten

Het bedrijfsmodel van UGG bestaat uit een drietal verschillende fitnessconcepten. TrainMore is daarvan de grootste. Sporters krijgen hierbij per keer dat ze in een maand komen sporten een euro korting. Hoe vaker je komt sporten, hoe meer korting je krijgt– wat als stimulans moet gelden om meer te bewegen.

Het tweede is High Studios, een boutique-formule waar de gymgroep uitsluitend high intensity-groepslessen aanbiedt.

En tot slot Clubsportive, een premium gym met een hoog servicegehalte voor sportievelingen die weinig tijd hebben en dus graag van alle gemakken worden voorzien.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.