Nieuws Bedrijfsoverdracht

Voedingssupplementen-specialist Disolut verkoopt meerderheidsbelang

Het Friese Disolut heeft een meerderheidsbelang verkocht aan investeerder Successor, zo heeft overnamebemiddelaar Marktlink bekendgemaakt. De onderneming produceert voedingssupplementen gericht op voedselintoleranties zoals lactose-intolerantie.

Van onze redactie 7 januari 2021

Overname contract investering

Foto: Unsplash

Oprichter Remko Hiemstra besloot in 2008, na meerdere jaren voor grote farmaceutische bedrijven te hebben gewerkt, samen met zijn vrouw Disolut op te richten. Hiemstra is zelf lactose-intolerant en adequate voedingssupplementen waren er destijds nog niet.

Om die reden begon de ondernemer het bedrijf ruim twaalf jaar geleden, om voor zoveel mogelijk mensen hun maag- en darmklachten te verzachten. Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot een onderneming die op jaarbasis goed is voor een omzet van circa twee miljoen euro.

  • Sta jij ook op het punt om het familiebedrijf over te geven aan de volgende generatie? Of ben jij juist degene dit het binnenkort voor het zeggen heeft binnen het bedrijf? Er komt een hoop kijken bij bedrijfsoverdracht en daarom hebben we dit dossier opgebouwd met daarin allerlei artikelen over dit onderwerp. De do's and dont's, het belang van goede begeleiding tijdens dit proces, een overzicht van jurdische valkuilen; hier vind je het allemaal.

Alle Disolut-supplementen in eigen beheer ontwikkeld

Disolut beschikt over een eigen productielocatie en werkt volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Alle supplementen worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. Binnen het bedrijf zijn diëtisten werkzaam die (potentiële) gebruikers van de supplementen kunnen voorlichten. Hiermee krijgt de consument het beste advies om weer klachtenvrij te kunnen eten.

De laatste jaren is de onderneming dusdanig hard gegroeid dat het voor het ondernemersechtpaar tijd was om op zoek te gaan naar een ervaren investeerder die de onderneming naar de volgende fase kan begeleiden. Met de bemiddeling van Marktlink Fusies & Overnames heeft het Friese bedrijf een geschikte partner gevonden in investeerder Successor en de nieuwe algemeen directeur en mede-aandeelhouder, Harmen Treep.

Lees ook: Brabantse Boerschappen neemt SupportYourLocals Amsterdam over

Samen met dit team gaat Hiemstra zich de komende jaren richten op de verdere ontwikkeling van Disolut. De dagelijkse leiding zal worden overgenomen door Treep. Hiemstra behoudt een minderheidsbelang en zal betrokken blijven bij de onderneming voor de productontwikkeling.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.