Nieuws Financiën

Belgische bierfamilie investeert in Tony's Chocolonely

De Belgische bierfamilie De Spoelberch staat op het punt een minderheidsbelang te nemen in chocoladebedrijf Tony's Chocolonely. De familie, die een flinke vinger in de pap heeft bij bierreus AB InBev, zou in vergaande onderhandelingen zijn voor een deelneming via investeringsvehikel Verlinvest.

De Ondernemer / ANP 7 februari 2020

Beltman chocolonely

Tony's-topman en grootaandeelhouder Henk Jan Beltman zegt dat er gesprekken lopen met potentiële nieuwe aandeelhouders. Foto: ANP

Het nieuws is naar buiten gebracht door de Belgische zakenkrant De Tijd en Het Financieele Dagblad. Tony's-topman en grootaandeelhouder Henk Jan Beltman geeft in een reactie aan dat er gesprekken lopen met meerdere potentiële nieuwe aandeelhouders. ,,Maar daar kan en mag ik nu nog niks over zeggen."

Lees ook: Tony's Chocolonely: hoe je binnen een paar jaar een gevestigd merk bouwt

Het is geen geheim dat het Nederlandse Tony's op zoek is naar partners. Onder meer voor de eerder aangekondigde chocoladefabriek in Pakhuis De Vrede in Zaandam zijn extra geldschieters nodig. Daarmee zijn forse investeringen gemoeid. Tony's wil ook een achtbaan in de fabriek laten bouwen, om bezoekers te trekken.

Aandelen Henk Jan Beltman

Beltman heeft momenteel 56 procent van de aandelen in handen bij Tony's. Verder is ruim een kwart van de aandelen in bezit van het personeel. Andere aandeelhouders zijn oprichter Maurice Dekkers, tevens bekend als presentator van het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde, en voormalig bestuurder Eveline Raymans.

Luister hieronder het interview terug dat Henk Jan Beltman gaf tijdens het MKB Ondernemerscongres, afgelopen oktober.