Nieuws Financiën

Berenschot: Dit staat ZZP'ers en MKB'ers te wachten, deel 4

Berenschot doet al tien jaar lang onderzoek naar de strategische agenda van ondernemend Nederland. Dit jaar hebben CEO's en bestuurders van meer dan 500 bedrijven uit verschillende sectoren meegedaan aan het onderzoek. In deel 4 van een serie van vijf kijken we naar onderscheidend vermogen.

De Ondernemer 11 mei 2016

Onderscheid 1

Lees ook:Berenschot: dit staat ZZP'ers en MKB'ers te wachten, deel 1Berenschot: dit staat ZZP'ers en MKB'ers te wachten, deel 2Berenschot: dit staat ZZP'ers en MKB'ers te wachten, deel 3Berenschot: dit staat ZZP'ers en MKB'ers te wachten, deel 5

Nederlandse bedrijven onderscheiden zich met de kwaliteit van hun producten. Maar waar kwaliteit eerder bovenaan stond, blijkt nu dat steeds meer bedrijven innovatie zien als een manier om zich te kunnen onderscheiden. Dat geldt niet voor duurzaamheid. Duurzaamheid lijkt meer een 'license to operate' te zijn, waaraan je moet voldoen om te kunnen concurreren.

Als wordt gekeken naar onderscheidend vermogen bij ZZP'ers en MKB'ers, blijkt dat ZZP'ers maatwerk veel belangrijker vinden dan MKB'ers en dat MKB'ers innovatie veel belangrijker vinden dan ZZP'ers.