Nieuws Financiën

Berenschot: Dit staat ZZP'ers en MKB'ers te wachten, deel 5

Berenschot doet al tien jaar lang onderzoek naar de strategische agenda van ondernemend Nederland. Dit jaar hebben CEO's en bestuurders van meer dan 500 bedrijven uit verschillende sectoren meegedaan aan het onderzoek. In het laatste deel van een serie van vijf kijken we naar technologische trends.

De Ondernemer 12 mei 2016

Bigdatafoto

Lees meer: Berenschot: dit staat ZZP'ers en MKB'ers te wachten, deel 1Berenschot: dit staat ZZP'ers en MKB'ers te wachten, deel 2Berenschot: dit staat ZZP'ers en MKB'ers te wachten, deel 3Berenschot: dit staat ZZP'ers en MKB'ers te wachten, deel 4Steeds vaker heeft technologie een impact op primaire processen binnen een organisatie. Het is daarom niet raar dat thema’s als innovatie en digitalisering hoog op de agenda van CEO’s staan. Big data gaat als technologie in 2016 de meeste invloed hebben op het businessmodel. Goed omgaan met al die data is wel van belang. Bedrijven geven dan ook aan veel te gaan investeren in digitale veiligheid om de risico’s van big data af te dekken.

Als deze data worden toegespitst op ZZP'ers en MKB'ers, blijkt dat big data veel minder impact heeft op ZZP'ers en MKB'ers dan op grote bedrijven.

Vanzelfsprekend wordt er daarom onder ZZP'ers weinig geïnvesteerd in digitale veiligheid, terwijl dat onderwerp bij grote organisaties wel hoog op de agenda staat.