Nieuws Financiën

Besluit over Perry Sport laat op zich wachten

Duidelijkheid over een mogelijke doorstart van winkelketens Perry Sport en Aktiesport laat nog op zich wachten. Dat liet een woordvoerder van de curator van de failliete ketens maandag weten.

Van onze redactie 7 maart 2016

Perry Onderhandelingen

Eerder werd aangegeven dat er maandag al nieuws te verwachten viel. Dat beeld werd maandag echter bijgesteld. "De gesprekken lopen nog en kunnen nog wel enkele dagen duren", aldus de woordvoerder. "De onderhandelingen zijn nogal complex, maar we zijn hoopvol gestemd. Er is voldoende reden voor optimisme."

De sportzaken en moederbedrijf USG (in totaal 2500 medewerkers) werden onlangs failliet verklaard. Er wordt momenteel nog gesproken met negen partijen over een doorstart. Dat zijn zowel financiële investeerders als branchegenoten, uit binnen- en buitenland. Het is de bedoeling om zo veel mogelijk winkels van Perry Sport en Aktiesport tezamen in één deal te verkopen.

De woordvoerder bevestigde maandag dat schoenenwinkelketen Scapino de voorraden en inventaris van 128 shop-in-shops van Aktiesport heeft overgenomen.