Nieuws Financiën

Beste studentondernemer van het Noorden

Studenten opgelet! Studeer je aan een hogeschool of universiteit in één van de drie noordelijke provincies; Groningen, Friesland of Drenthe, dan mag meedoen aan een wedstrijd om de titel: beste studentondernemer van het Noorden schrijft GIC.

Van onze redactie 23 maart 2016

Prijsbeker1065

BusinessMatch Groningen (BMG) en Anner Award werken per 1 januari van dit jaar actief samen op het gebied van studentondernemerschap. Hun eerste samenwerkingsproject is de Anner Award, dé competitie voor studentondernemers. De winnaar wint onder andere een startkapitaal van 5000 euro.

DeelnemenDe Anner Award is een jaarlijkse competitie, waarin gezocht wordt naar de studentondernemer of de student met het beste bedrijfsidee van Noord-Nederland. Inschrijven kan van 21 maart tot en met 21 april via de website van Anner Award.Op de avond van de prijsuitreiking, die nu nog niet bekend is, bepalen jury én publiek de uiteindelijke winnaar.

Winnaar 2015Vorig jaar won Robin Balser de vierde editie van Anner Award met zijn idee, Darpdecade, waarbij je kleding kunt ruilen via een app. Vergelijkbaar met de Tinder, waarbij je door middel van ‘swipen’ kleding kunt ‘liken’, wanneer het kledingstuk je aanspreekt of juist niet. Ontstaan Anner AwardDe Anner Award is in maart 2011 opgezet door het netwerk rond Anner van der Mheen. Anner van der Mheen was een bijzondere ondernemer/student aan de Hanzehogeschool Groningen, met een geheel eigen aanpak gekenmerkt door openheid, natuurlijk talent voor netwerken, durf, de wil om te verbinden, doorzettingsvermogen en leergierigheid. Terwijl Anner voor zijn studie stage liep bij Philips werd hij onverwachts ziek, hij overleed op 8 maart 2011. Om alles waar hij voor stond, waaronder het slaan van bruggen tussen school en bedrijfsleven, voort te laten leven, is deze jaarlijkse prijs ingesteld.