Aangeboden door Payconiq

Branded Content Financiën

Hoe betalen met QR-codes de schaalbaarheid van online naar de offlinewereld brengt

Nu we met z’n allen steeds meer mobiel en contactloos betalen, lijkt betalen met QR-codes de nieuwe grote belofte voor zowel online als offline. Steeds meer Nederlandse webshops, winkel- en horecaketens maken dan ook gebruik van de QR-betaalmethode van Payconiq. CEO Guido Vermeent vertelt hoe de betaalmethode werkt en wat de extra voordelen zijn in de anderhalvemetermaatschappij.

Ezra Hakze 20 mei 2020

Guido payconiq 2

Guido Vermeent, ceo van Payconiq.

Even een QR-code scannen met je telefoon na een bezoek aan een restaurant of een aankoop in de (web)winkel: in Azië en Zuid-Amerika is het heel gebruikelijk, maar ook in Europa is deze betaalmethode in opkomst, vertelt Guido. Binnen de Benelux is Payconiq al bij meer dan 60.000 verkooppunten in gebruik en ook in Nederland maken winkels en restaurants als de Spar, Dirk, ICI Paris en La Place er gebruik van. De Payconiq-betaalapp is een initiatief van verschillende banken en functioneert dan ook met elke bank, op zowel Android als Apple-toestellen.

Eén omnichannel-app

Guido: ,,Het voordeel van betalen met QR-codes is dat het één mobiele betaaloplossing biedt voor consumenten en ondernemers die zowel online als offline toe te passen is.’’ Ondernemers kunnen de QR-codes gebruiken in webshops, maar ook fysiek in de zaak, door de codes te presenteren op een kassascherm of betaalterminal (CCV) of via een fysieke sticker op een product of balie. Pinpassen, creditcards, cardreaders of IBAN-codes zijn daardoor niet meer nodig. ,,De app brengt schaalbaarheid van de onlinewereld naar de offlinewereld. Het voordeel van online kopen is immers het gemak. Klanten rekenen zelf hun producten af en hoeven niet in de rij te staan. Door gebruik te maken van QR-codes kunnen klanten dit ook doen in de fysieke winkel en hoeven ze tijdens piekmomenten niet in de rij te staan.’’

De winkel als vending machine

Guido stelt zo’n winkel met QR-codes voor als een soort vending machine, waarin klanten zelf producten uit vitrines kunnen pakken. Vervolgens is de betaling voor ondernemers altijd terug te zien op een tablet of in het bestaande kassasysteem. ,,Als ondernemer pas je het zo toe dat het voor jou comfortabel is. Je kunt ook zeggen: voor sommige producten presenteer ik de QR-code op het kassascherm en andere producten kunnen klanten zelf scannen op een sticker.’’

Payconiq is inmiddels in gebruik bij meer dan honderd webshops en te activeren via de payment service providers Buckaroo, PAY en EMS. ,,Als reactie horen we vaak dat bedrijven het betaalgemak waarderen. Voor supermarkten is het voordeel dat ze hiermee grote volumes aan klanten snel kunnen bedienen en voor kleinere ondernemers zijn de lage kosten en laagdrempeligheid voordelig.’’ Payconiq is namelijk te integreren in bestaande betaalterminals zonder dat je er extra hardware voor hoeft te kopen. Ook betaal je geen vaste abonnementskosten, enkel transactiekosten per betaling.

Guido: ,,Ter introductie heeft Payconiq een aantrekkelijke aanbieding, als je een webshop hebt en aansluit via Buckaroo, PAY. of EMS, betaal je het hele jaar 2020 geen transactiekosten."

Horeca en winkels in de 1,5m maatschappij

,,Het nieuwe betalen is bij voorkeur contactloos. Wat we ons moeten beseffen is dat we met betaling via Payconiq bijdragen aan gedragsverandering in Nederland.’’ Die gedragsverandering wordt des te belangrijker nu we in een anderhalvemetermaatschappij leven, waarin afstand houden de norm is. Guido: ,,Wij zien de anderhalvemetermaatschappij als een noodzakelijk kwaad. Onze betaalmethode is daarbij slechts een middel om te ondersteunen waar mogelijk: naast een snelle check-out bij online betalen helpt Payconiq met het scannen van QR-codes om fysiek contact te voorkomen en gemakkelijker afstand te kunnen houden. Natuurlijk zien we het aantal transacties online toenemen, maar dat staat niet in verhouding tot het leed dat mensen, families, maar ook ondernemers op dit moment ondergaan.’’

Introductie tijdelijk zonder transactiekosten!

Ook QR-codes als betaalmiddel introduceren in jouw zaak of webshop? Payconiq kan ‘stand alone’ gebruikt worden maar is ook eenvoudig te integreren met een betaalterminal en/of kassasysteem of payment service providers als Buckaroo, PAY. en EMS. Aan Payconiq zijn geen abonnementskosten verbonden. Meld je voor 30 juni aan en betaal tijdelijk ook geen transactiekosten.

tracking pixel
tracking pixel