Nieuws Financiën

Beter internet na klacht van ondernemers

Arco Bomgaars 7 januari 2016

Beterinternetkabels1065

De ondernemers die zich bevinden op De Stiel in Goudswaard worden in februari eindelijk verlost van hun trage internetverbinding. Wethouder Paul Boogaard van Korendijk heeft hen de belofte gedaan dat volgende maand de internetverbinding door het leggen van nieuwe bekabeling verbeterd zal worden. Dat meldt het AD donderdag.

Voor geruststelling zorgt de mededeling nog niet bij Robert Reijns. De ondernemer kaartte de internetproblematiek onlangs bij de politiek aan. "Eerst zien, dan geloven,'' stelt hij. ,,We zijn al zo vaak van het kastje naar de muur gestuurd dat ik voorlopig nog even terughoudend ben."

Hij is wel verbaasd dat de wethouder dinsdagavond ineens met de mededeling kwam dat er in februari een oplossing is. "Alle ondernemers op De Stiel, die als zij bestanden wilden binnenhalen tot nu toe eerst langdurig gingen koffiedrinken of grasmaaien vanwege de trage downloadsnelheid, heb ik geïnformeerd."

Zelf gat gravenReijns is van plan Boogaard aan zijn belofte te houden. "Desnoods gaat hij zelf een gat graven om de kabel door te trekken.''