Nieuws Financiën

Beimers nu ook van VMNN

Taxibedrijf VMNN in Assen heeft na Taxi Javo in Drachten nu ook het failliete Taxibedrijf Beimers in Leeuwarden overgenomen, schrijft Noordblog.

Van onze redactie 15 februari 2016

Taxi Klomp Salaris

Beide Friese taxibedrijven zijn 2 februari van dit jaar failliet verklaard. Wegens moordende concurrentie door het verplichte aanbestedingensysteem zijn beide taxibedrijven, die zich vooral bezig hielden met contractvervoer voor onder meer scholieren, ouderen en gehandicapten, failliet gegaan.

Javo is vorige week al overgenomen door Vervoersmanagement Noord Nederland (VMNN); de overname van Beimers is vrijdag afgerond. Net als bij Javo, dat twintig medewerkers in vaste dienst had, zegt het Drentse taxibedrijf ook nu toe zich maximaal in te spannen voor de behoudt van banen.

VMNN werd in 2007 opgericht als een samenwerkingsverband van een aantal noordelijke taxiondernemers. Voor de overnames in Friesland telde het bedrijf 280 voertuigen en ongeveer 380 medewerkers. Daar komen door de Friese bedrijven circa 110 voertuigen en ruim 100 medewerkers bij.