Nieuws Financiën

Blogtop4: In gesprek met investeerders

Ben je toe aan een volgende fase voor jezelf of jouw bedrijf? De best gelezen blog van de afgelopen week heeft tips voor gesprekken met investeerders. De overige blogs in deze top4 gaan over omzet, bijscholing en zelfvertrouwen.

De Ondernemer 14 april 2017

Investering subsidie groningen drenthe provincie

1. Vijf tips voor gesprekken met investeerders - Tom Beltman
Mocht je toe zijn aan een volgende fase voor jezelf of jouw bedrijf, dan kan het zo maar zijn dat je met een investeerder in gesprek gaat. Bij circa 50% van de transacties in de middenmarkt van het MKB is een private-equitypartij (PE) betrokken. Op basis van onze ervaringen bij Marktlink Fusies & Overnames met meer dan 100 afgeronde PE-transacties hebben wij een aantal handige tips & tricks.

2. Omzet ligt voor het oprapen als je weet waar je moet zoeken - Fred Rutgers
Johan Cruijff riep het al: 'Je gaat het pas zien als je het doorhebt!'. Dat zijn volgens mij wijze woorden. En ze gelden volgens mij helemaal voor verkopen.

3. Een leven lang leren: het nut van bijscholen - Marianne Sturman
Als ondernemer praat ik graag met andere ondernemers. Of het nou de eigenaar van onze lokale supermarkt is, mijn kapper, mijn klanten, de mobiele fietsenmaker of de tuinman. Behalve dat ik oprecht wil weten hoe de zaken gaan en ik ze gevraagd of ongevraagd advies geef, steek ik zelf ook altijd wat op van dergelijke gesprekken. Zeker als de ondernemer uit een heel andere hoek komt.

4. Sneller zelfvertrouwen door individuele training - Richard S.T. de Vries
“Het draait om zelfvertrouwen en dat heb jij me geleerd bij de individuele training”, zo vertelde een enthousiaste deelnemer tijdens een telefoongesprek. De deelnemer was blij omdat zijn eerste sollicitatiegesprek uitstekend verliep. De kans op een baan groeit, omdat een tweede gesprek volgt en blije deelnemers motiveren mij als trainer.