De overname van Lékué moet Brabantia synergievoordelen gaan leveren op het gebied van sales en logistiek in Zuid-Europa. Het merk Lékué blijft na de overname gehandhaafd. Hierdoor ontstaat er een bedrijf met drie merken die elkaar moeten versterken en aanvullen. Brabantia heeft de ambitie om in de toekomst nog een aantal overnames doen om zo de groei in de komende jaren te versnellen.
Momenteel worden de producten van Lékué in 70 landen verkocht met de focus op Zuid-Europa. Met de slagkracht van Brabantia kan Lékué verder groeien en de marktpositie in Noord-Europa uitbouwen. Brabantia kan door de overname ook gebruik gaan maken van de logistieke hub in Zuid-Europa. Dit biedt het bedrijf de mogelijkheid nog sneller te groeien in onder andere Frankrijk en Spanje.
Het is onze tweede overname en we hebben hiermee drie sterke merken in huis die het leven net even wat mooier, plezieriger en duurzamer maken
'Overname levert een mooie bijdrage aan internationale groeidoelstellingen'
Tijn van Elderen, ceo van Brabantia:,,Ik ben ontzettend blij met deze overname. Het is onze tweede overname en we hebben hiermee drie sterke merken in huis die het leven net even wat mooier, plezieriger en duurzamer maken. Deze overname levert tevens een mooie bijdrage aan onze internationale groeidoelstellingen.''
,,Lékué biedt fraaie food enjoyment-producten aan die complementair zijn aan het huidige Brabantia-assortiment. Wij creëren hiermee een internationaal merkenplatform in het midden- tot hogere segment van interieur en huishoudelijke producten. Het is onze ambitie om dit platform in de toekomst nog verder uit te bouwen.”
Lees ook: Personeelstekort bij groeigigant Brabantia doet ceo Van Elderen orders inpakken
Brabantia startte in 1919 met productie van melkbussen, kannen, zeven en trechters
Over de hoogte van het overnamebedrag doen beide partijen geen uitspraken. De bedrijven zullen gebruik gaan maken van elkaars kracht. Ceo Rafael Sebastián behoudt de dagelijkse leiding over Lékué.
Brabantia startte in 1919 als Van Elderen & Co in Aalst met de productie van melkbussen, kannen, zeven en trechters. Gedurende de jaren is het uitgegroeid tot een wereldwijd interieurdesignmerk, bekend om de huishoudelijke producten. De eerste pedaalemmers werden gemaakt in 1952. Brabantia-producten worden wereldwijd in ruim 90 landen verkocht. Bij het bedrijf werken wereldwijd 1000 medewerkers.
Tijn van Elderen was begin 2020 te gast in de videoserie Werkverkeer. Kijk de aflevering nog eens terug.