Nieuws Financiën

Brabantse familiebedrijven sponsoren ruiter Tim Lips

Na het wegvallen van de hoofdsponsor van Tim Lips hebben Bavaria, Van Kessel Olie en Haegens Kraanverhuur de handen ineen geslagen. De Brabantse familiebedrijven steunen Tim op weg naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De Ondernemer 30 mei 2016

Tim Lips

Deze drie zeer gerenommeerde Brabantse bedrijven hebben besloten om op te staan als nieuwe hoofdsponsors van Olympisch eventingruiter Tim Lips, die nu in de aanloop zit naar zijn derde Spelen in Rio. Eventing is eigenlijk een hippische triatlon. Men rijdt met één en hetzelfde paard drie onderdelen: dressuur, springen en de cross country. De combinatie die het best presteert over alle disciplines is de winnaar.

FamiliebedrijvenDe Bredase ruiter laat weten: “Dat zowel Bavaria, Haegens Kraanverhuur als Van Kessel Olie hebben besloten om hun krachten te bundelen en tezamen mij te steunen richting Rio, daar kan ik natuurlijk alleen maar enorm blij mee en trots op zijn. Het mooie is dat ze alle drie echte familiebedrijven zijn en de hele familie dit met trots en liefde voor het vak tot uiting weet te brengen. Precies hetzelfde als in ons team en zeer zeker te vergelijken met topsport. Ook mooi om te horen dat ze ieder een eigen reden hebben, wat ze heeft doen besluiten om mij te gaan sponsoren. Net zo divers eigenlijk als mijn sport ‘eventing’. En wij Brabanders doen waar we goed in zijn. Eendracht maakt macht.”, zegt Tim met een lach en knipoog.

Beste kwaliteitDe Lieshoutse bierbrouwer Bavaria licht toe:“Onze Brabantse achtergrond was het eerste aanknopingspunt. Daarnaast zijn we beide ondernemers en gaan we op onze eigen manier voor de beste kwaliteit. We hebben dan ook niet lang getwijfeld om met Tim en zijn team samen te gaan werken. Wij als brouwersfamilie houden wel van een beetje lef en eigenzinnigheid en dat zien we terug in de topsport en in het bijzonder in de uitdagende eventing-tak binnen de paardensport. “

Hoger plan“Tim kennen wij persoonlijk heel erg goed en we maken dan ook van dichtbij mee hoe gedreven, gepassioneerd en met een grote dosis doorzettingsvermogen hij te werk gaat.”,vertelt de Elsendorpse kraanverhuurder Haegens. “Toen de hoofdsponsor wegviel hebben we de koppen bij elkaar gestoken en zo is deze samenwerking ontstaan. Zo’n drijfveer, een sport met een grote diversiteit en een echte Brabantse warme familie; daar willen wij graag mee samenwerken met als doel de topsport naar een hoger plan te liften”, zegt Haegens.

Extra dimensieDhr. van Kessel uit Milheeze sluit zich hierbij aan en geeft te kennen: “Wij steunen Tim omdat vele van onze klanten zelf ook actief zijn in de paardensport. Daarom is paardensport voor ons een mooi middel om eens op een andere manier in contact te komen met onze klanten en prospects. In het verleden waren we al betrokken bij evenementen zoals Indoor Brabant, maar het feit dat wij nu kunnen samenwerken met een toonaangevende Brabantse topruiter zoals Tim, die nu helemaal toeleeft naar zijn doel Rio 2016, zorgt toch voor een extra dimensie.”