Aangeboden door Dormio Investments

Branded Content Financiën

Duurzaam investeren in recreatief vastgoed: ‘voor waardestijging met bewezen rendement’

Vastgoed is traditioneel een populaire pensioenpot voor veel ondernemers. Tegelijkertijd verandert momenteel het speelveld, bijvoorbeeld door strengere wetgeving voor de verhuur van appartementen en andere woningen. Dat wil zeggen, als het niet gaat om recreatief vastgoed. Dormio Investments merkt dat de vraag naar hun ‘echte huizen’ op vakantieparken daarentegen juist toeneemt.

Patrick Wessels 24 april 2023

Dormio Resort Medemblik Artist Impression Korenhuys 001 Panorama groot

Duurzaam investeren in recreatief vastgoed: ‘voor bewezen waardestijging met bewezen rendement’. Foto: Dormio Investments

tracking pixel

,,We staan al jaren bekend om ons bewezen rendement in het luxe segment,” opent Danny van Dillen ontspannen. Hij is Sales Director bij Dormio Investments en kent de vastgoedwereld goed. ,,We zijn misschien niet uniek in alles wat we doen, maar we zijn wel uniek in de manier waarop we alles doen.” Hij legt uit hoe het bedrijf in meer dan 20 jaar is uitgegroeid tot de full-service specialist in hoogwaardige vakantiewoningen. Ook na aankoop blijft Dormio verantwoordelijk voor de verhuur, het beheer en het onderhoud. Zo biedt Dormio langdurige betrokkenheid voor een zorgeloze investering.

‘Echte woningen’ als recreatief vastgoed

Van Dillen benadrukt de focus op hoge kwaliteit. Hij vertelt: ,,De huizen die wij bouwen staan er over 100 jaar nog. Ze zijn natuurlijk gasloos in nieuwe projecten en we stellen standaard een meerjarenonderhoudsplan op. We bouwen eigenlijk woningen die qua constructie en beleving net zo goed voor reguliere bewoning in aanmerking zouden komen. De woningen zijn bovendien luxer dankzij bijvoorbeeld een wellness of buiten-kookgelegenheid, omdat veel mensen het tijdens vakantie graag beter hebben dan thuis.”

Volgens van Dillen maken kwaliteit en duurzaamheid steeds vaker het verschil voor investeerders. ,,We merken dat vooral (oud-)ondernemers zoeken naar investeringen die door de jaren heen in waarde stijgen. Ze zoeken naar investeringen die renderen op de lange termijn. Dit sluit naadloos aan op ons concept met de kernwaarden waardevastheid, kwaliteit, onderhoud en een uitstekende locatie. Onze klanten ervaren het als zeer prettig dat ze bij ons volledig ontzorgd worden.”

Via de verhuur van de vakantiewoningen ontvangen eigenaren de maandelijks uitgekeerde huurinkomsten. De huur wordt berekend op basis van een zogenaamd poolsysteem. Hierbij zijn alle soortgelijke vakantiewoningen ondergebracht in één verhuurpool. De opbrengsten per accommodatie komen zo niet uitsluitend ten goede aan de betreffende vakantiewoning, maar worden verdeeld over alle eigenaren van een vakantiewoning uit dezelfde verhuurpool. Dit biedt beleggers met hetzelfde woningtype betrouwbaarheid en zekerheid. ,,Zo balanceren we de huuropbrengsten, waarmee we het risico spreiden en investeerders een gemiddeld beter rendement maken.”

Duurzaam investeren in recreatief vastgoed: ‘voor bewezen waardestijging met bewezen rendement’. Foto: Dormio Investments

Bewezen rendement: de markt is er klaar voor

Ondertussen toont de verhuurdata van Dormio Resorts & Hotels dat de vakantiemarkt steeds enthousiaster wordt over het hoge segment. ,,We hebben de afgelopen jaren ondanks alle economische schommelingen gezien dat de verhuur in het hoge segment steeds verder aantrok. Een verblijf in een vakantiewoning mag wat meer kosten, als dat betekent dat de woning van alle gemakken is voorzien, de ruimte biedt en in alle aspecten degelijk blijkt.”

De data die het bedrijf verzamelt laat zien dat het hoge segment nauwelijks conjunctuurgevoelig is. De verhuurcijfers zijn steeds blijven stijgen, als waardering voor de gekozen hoge kwaliteit. Dat spreekt andersom natuurlijk investeerders aan, omdat ook de vooruitzichten daarmee goed zijn. ,,We geloven in deze strategie, omdat we merken dat de investering in kwaliteit zich dubbel en dwars uitbetaalt. Dat geldt zowel voor het verhuurrendement als de waardestijging die deze woningen realiseren.”

,,We stemmen ons aanbod af op verschillende soorten investeerders, die bij ons daardoor altijd vinden wat ze zoeken”

Zorgeloos goed geregeld

,,We merken dat veel van onze investeerders zoeken naar tastbaar bezit voor de lange termijn,” vertelt van Dillen. ,,Tegelijkertijd willen ze er zo min mogelijk omkijken naar hebben. Daarom regelen we alles voor ze, van verkoop tot verhuur en natuurlijk het beheer en onderhoud.

Hij voegt eraan toe dat investeerders natuurlijk zelf bepalen hoe ze precies investeren. Hij legt uit: ,,We bieden ook mogelijkheden om de vakantiewoningen zelf te gebruiken, als investeerders dat willen. In ons aanbod zitten momenteel verschillende projecten, variërend van vrijstaande vakantiewoningen midden in de Nederlandse natuur tot all-season appartementen aan de voet van de Mont Blanc en een eco-resort op Curaçao. Zo stemmen we ons aanbod af op verschillende soorten investeerders, die bij ons daardoor altijd vinden wat ze zoeken.”

Duurzaam investeren in recreatief vastgoed: ‘voor bewezen waardestijging met bewezen rendement’. Foto: Dormio Investments

Vijf projecten in de verkoop

Van Dillen doelt op vijf verschillende projecten waarin investeerders momenteel kunnen investeren. Het gaat om:

  • Vrijstaande vakantiewoningen op de Hondsrug in Drenthe, een project midden in de natuur.
  • Luxe vakantiewoningen bij het IJsselmeer in het waterrijke Medemblik in Noord-Holland.
  • Strandwoningen en -appartementen bij diverse gerenommeerde golfbanen aan de Franse kust van Berck-sur-Mer.
  • Vakantieappartementen aan de voet van de Mont Blanc vlakbij het gezellige Chamonix.
  • Een eco-resort met zwembaden en -lagunes aan het Rif Sint Marie-binnenmeer op Curaçao.

Bekijk de beschikbare projecten op de website van Dormio Investment.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.