Aangeboden door XLBox

Branded Content Financiën

‘Onze garageboxen voor investeerders zijn vaak al allemaal verkocht voordat de bouw start’

Investeren in vastgoed levert veel beleggers meer op dan geld op een spaarrekening. Tegelijkertijd is een complete woning of een bedrijfspand niet meteen voor iedereen bereikbaar. XLBox biedt investeerders de kans tot investeren in garageboxen, bijvoorbeeld op de nieuwe locatie in Lelystad. De boxen zijn onderhoudsvrij, de verhuur is helemaal uit te besteden en de investering is zowel waardevast als een goede basis voor een mooi rendement.

Patrick Wessels 27 oktober 2022

Bas Reedijk is partner bij XLBox en legt uit: ,,We merken dat er veel behoefte is aan toegankelijke beleggingen, zoals die in garageboxen. Onze locaties met boxen in bijvoorbeeld Zoetermeer, Arnhem en Nijmegen waren snel uitverkocht. Daarom bouwen we verder, in dit geval in Lelystad.”

Investeren in 1, 5 of 10 garageboxen

Hij beschrijft hoe investeerders heel flexibel zelf bepalen welk bedrag ze willen inleggen. ,,Een garagebox vraagt om een veel kleinere investering dan een appartement, een complete woning of een bedrijfspand. Investeerders die meer willen inleggen kopen bijvoorbeeld 5 of 10 boxen tegelijkertijd,” vertelt Reedijk.

Het is precies die flexibiliteit die de boxen en complete projecten aantrekkelijk lijkt te maken voor investeerders. Het biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om het risico te spreiden, over meerdere kleine investeringen. Bovendien heeft het concept zich inmiddels bewezen, zo blijkt uit de 5 locaties en de concrete plannen om verder uit te breiden.

Onderhoudsvrij en helemaal uit te besteden

Reedijk kent de belangrijkste motivaties van investeerders om voor de boxen van XLBox te kiezen: ,,Onze investeerders zoeken naar een zoveel mogelijk onderhoudsvrije investering. Een appartement of een woning vraagt onderhoud, zowel structureel als incidenteel als er een keer wat kapot gaat. Daar is bij een garagebox geen sprake van, die zit oerdegelijk in elkaar. Er kan praktisch niets kapot en de boxen zijn gemaakt om tientallen jaren mee te gaan.”

Bovendien biedt XLBox de mogelijkheid om de verhuur en al het andere omkijken zoveel mogelijk uit te besteden. ,,We begrijpen dat investeerders hier zo min mogelijk omkijken naar willen hebben. Daarom bieden we de mogelijkheid om huurders voor de boxen te laten zoeken, daarvoor de marketing te laten doen én het beheer uit handen te geven. Wij doen in dat geval praktisch alles wat er belangrijk is om met de investering een aantrekkelijk rendement te maken.”

Andersom zijn investeerders vrij om specifieke diensten wel of niet af te nemen. Dankzij die flexibiliteit en vrijheid trekt XLBox heel verschillende investeerders aan, variërend van particulieren dus een alternatief zoeken voor hun spaargeld tot grotere spelers die hun investeringen willen spreiden.

''We vinden het heel belangrijk dat een investeerder de box ook weer makkelijk kan verkopen. Een druk op de knop is daarvoor voldoende''

Bas Reedijk, partner XLBox

Waardevast en met een mooi rendement

Reedijk wijst bovendien op de schaarste die er bestaat, specifiek voor garageboxen. ,,Er is ontzettend veel behoefte aan, terwijl het aanbod maar beperkt is. Dat merken we aan de vlotte verkoop. Nog voordat de bouw van de meeste locaties was gestart hadden we alle garageboxen al verkocht. Dat verwachten we in Lelystad ook, daarom proberen we het project al in een vroeg stadium bij zoveel mogelijk verschillende investeerders bekend te maken.”

Die schaarste zorgt er bovendien voor dat de investering waardevast is. De boxen leveren een mooi rendement op, kunnen op den duur makkelijk meer waard worden en behouden anders waarschijnlijk in ieder geval (een groot deel) van de waarde die ze op dit moment hebben. ,,En we vinden het heel belangrijk dat een investeerder de box ook weer makkelijk kan verkopen. Een druk op de knop is daarvoor voldoende, dus investeerders kunnen hun investering heel flexibel weer van de hand doen als ze dat willen,” voegt Reedijk toe.

Ten slotte wijst hij op het mogelijke rendement dat investeerders kunnen halen. Het bruto rendement per jaar bedraagt maar liefst 9%. En investeerders die genoegen nemen met iets minder kunnen het zoeken van de huurder, bezichtigingen, papierwerk, het beheer, de facturatie, incasso en bijvoorbeeld storingsdienst uitbesteden.

Garageboxen in Lelystad

Op de locatie in Lelystad gaat het om 199 garageboxen, om 15 bijbehorende bedrijfsunits en om 34 camperstallingplaatsen. De verkoop daarvoor is inmiddels gestart, en er blijkt veel behoefte aan. De bouw zal in het eerste kwartaal van 2023 starten. Het is de verwachting dat alle boxen tegen die tijd verkocht zijn. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op de website van XLBox. Wie zich aanmeldt en investeert beschikt naar verwachting eind 2023 over één of meerdere eigen garageboxen als investering in vastgoed.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.