Aangeboden door GRENKE

Branded Content Financiën

Waarom je beter kunt leasen in de dienstensector: 3 trends

Op vakantie gaan is heerlijk, vooral dankzij het geboekte hotel of gehuurde huisje om een tijdje te verblijven. Het is niet nodig om de vakantiewoning direct aan te schaffen, met de inboedel en alles erop en eraan. GRENKE helpt bedrijven binnen de zakelijke dienstverlening kantoormeubilair en IT-apparatuur te leasen, zodat zij sneller kunnen groeien.

Branded content 3 september 2023

Afbeelding 7

In de snel evoluerende wereld van zakelijke dienstverlening, staan ondernemingen voor de uitdaging om zowel flexibel als efficiënt te opereren. Daarom is de vakantie een goed voorbeeld voor de financiering van kantoorinrichting en IT-apparatuur. Bedrijven kunnen dan gebruikmaken van het beste, zonder zich vast te leggen op langdurige verbintenissen. GRENKE is een partner voor veel bedrijven in de dienstensector door eenvoudige contracten aan te bieden voor het leasen van kantoormeubilair en alle benodigde IT-apparatuur.

Voor dienstverleners vormen de werkplekken de grootste investeringen. Het gaat om bureaus, tafels en opbergoplossingen, tot ergonomische stoelen voor op kantoor, receptie of overlegplekken: er is vaak veel nodig. Hetzelfde geldt voor de computers, laptops, monitoren, desktops, servers, en tablets. Drie trends tonen de voordelen van leasen binnen de dienstverlening, en laten zien hoe het de mindset van ondernemers transformeert.

Kantoorinrichting en IT-apparatuur leasen

Eén van de meest opvallende trends in het moderne zakenleven, is de behoefte aan wendbaarheid. Bedrijven moeten snel kunnen schakelen om zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden en klanteneisen. Het leasen van kantoorinrichting en IT-apparatuur biedt bedrijven de vrijheid om hun ruimtes en technologische infrastructuur aan te passen aan de actuele behoeften. Dit betekent dat ondernemingen niet langer vastzitten aan langdurige investeringen die mogelijk snel verouderd raken. Door te leasen kunnen dienstverlenende bedrijven zich concentreren op hun kernactiviteiten, en tegelijkertijd profiteren van de nieuwste IT-technologieën en kantoormeubilair. Het is daardoor bijvoorbeeld mogelijk om, wanneer de klantenkring verandert, het uiterlijk en de uitstraling van het kantoor een upgrade te geven met meer designmeubelen. Of andersom, een wat meer authentieke look met veel naturel hout: dat kan natuurlijk ook.

Leasen voor meer duurzaamheid in een circulaire economie

Duurzaamheid is niet langer een optionele overweging of een leuk gezicht naar buiten, maar steeds vaker een noodzakelijke factor binnen ondernemingen. Hergebruik en vermindering van verspilling, passen binnen een circulaire economie. Door kantoorinrichting en IT-apparatuur te leasen, kunnen bedrijven eenvoudig hun ecologische voetafdruk verkleinen. Leasen verlengt de levensduur van bijvoorbeeld kantoormeubilair en vermindert daardoor de hoeveelheid afval. Leasen helpt oude IT-middelen verantwoord te recyclen en upgraden. Dat beperkt de negatieve impact op het milieu aanzienlijk. Computers, laptops, display-schermen kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk een tweede leven krijgen bij organisaties met een minder veel-vragende markt of minder gevoelige informatie.

Zakelijk investeren zonder grote uitgaven

Traditioneel vroegen grote investeringen in kantoorinrichting en IT-apparatuur om enorme uitgaven. Leasen heeft deze manier van bedrijfsvoering volledig veranderd. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om hun financiële middelen te spreiden over een langere periode, waardoor ze meer flexibiliteit hebben bij het beheren van hun budget. Dat maakt bijvoorbeeld een supergeavanceerde koffiemachine mogelijk, met de uitgaven verspreid over meerdere jaren. Bovendien zijn de maandelijkse leasebetalingen voorspelbaar, wat helpt bij het plannen en budgetteren op de lange termijn. Dat helpt liquiditeit te behouden, net als de mogelijkheid om te investeren in groei-initiatieven zonder zorgen over onvoorziene uitgaven.

Strategische keuze

Het leasen van kantoorinrichting en IT-apparatuur is meer dan alleen een praktische oplossing: het is een strategische keuze voor ondernemingen in deze snel veranderende (diensten)wereld. GRENKE is al sinds 1978 steun en toeverlaat voor ondernemers die de voordelen van leasen hebben ontdekt. Met wendbaarheid, duurzaamheid en financiële efficiëntie als drijvende krachten, is leasen een krachtig instrument voor succes in de dienstverlenende sector. De gemoedsrust die ontstaat dankzij de voorspelbaarheid van de betalingen, opent weer mogelijkheden voor het plannen van een spontaan weekendje weg naar een lekker hotelletje. Geniet ervan.

GRENKE kan ook jouw dienstverlenende organisatie helpen bij het ontdekken van diverse leasemogelijkheden. Kijk hier voor de opties die wij kunnen bieden voor het leasen van kantoormeubilair en van IT-apparatuur.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws