Aangeboden door Insify

Branded Content Financiën

3 risico's die het einde van je onderneming kunnen betekenen

Ondernemen is niet zonder risico. Veel zzp'ers houden er binnen het eerste jaar alweer mee op. Dat komt soms door verkeerde keuzes of een slechte timing. Het komt helaas ook vaak voor dat een van de volgende drie risico's vroegtijdig het einde van de onderneming inluidt.

Lou Benders 8 december 2022

3 risicos die het einde van je onderneming kunnen betekenen 1 Groot

Als er iets met jou gebeurt, heeft dit gevolgen voor je onderneming, je gezin en je levensstijl. Foto Insify

Zonder vangnet om deze risico's te ondervangen, ben jij wellicht de volgende ondernemer die gedwongen terug in loondienst moet of zich bepaalde luxe niet meer kan veroorloven. Dit zijn de drie risico's en zo kun jij je ertegen beschermen.

1. Het risico dat er iets met jou gebeurt

Zowel tijdens werk als in je vrije tijd of onderweg kan er iets gebeuren waardoor je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Dat kan komen door ziekte, een ongeval of burnout, net als door vrolijke gebeurtenissen zoals een zwangerschap. Hoe het ook gebeurt, arbeidsongeschiktheid heeft grote impact. Bij veel ondernemers zijn na zes maanden de reserves privé en zakelijk op.

Veel ondernemers nemen onvoldoende maatregelen om zich hiertegen te beschermen. Spaargeld volstaat vaak niet, en een schenkkring biedt slechts een kortetermijnoplossing. Sommigen kunnen op hun partner terugvallen, maar dat zet spanning op de relatie. Dat jij in de toekomst niet meer kunt werken is daarom het eerste risico dat je wilt afvangen.

,,Data van het CBS wijst uit dat 50% van de ondernemers een keer in hun werkzame leven meer dan 3 maanden arbeidsongeschikt raken. Slechts 25% van de ondernemers kan in dit geval zonder problemen de kosten dekken." - Anton Lunshof, Product Manager bij Insify

Dek je risico op arbeidsongeschiktheid

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) biedt de enige volwaardige oplossing. Vanwege de hoge maandelijkse premie schuiven veel zelfstandigen de keuze voor deze verzekering op de lange baan. Zij zijn zich er vaak niet bewust van dat hoe later ze een AOV afsluiten, hoe hoger de premie zal zijn.

Om je voordelig te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid kun je bij Insify online een AOV afsluiten. Anders dan een schenkkring biedt de Insify AOV dekking voor blijvende arbeidsongeschiktheid en betaal je géén hoge advieskosten zoals bij een traditionele verzekeraar.

Met deze betaalbare oplossing kun je eenvoudig jouw grootste risico dekken en altijd je vaste lasten betalen tegen een vaste lage premie.

,,Bij ons betaal je geen premie als je een uitkering krijgt wegens arbeidsongeschiktheid. Eigenlijk is het heel apart dat traditionele verzekeraars dat wel van je vragen… Je moet dan een groot deel van je uitkering weer afstaan."

Bob Franke, verzekeringsexpert bij Insify

2. Het risico dat je dure schade veroorzaakt

Minder ingrijpend, maar vaker voorkomend zijn situaties waarin schade wordt veroorzaakt. Het risico dat jij, je werknemers of je producten per ongeluk schade toebrengen aan anderen -fysiek, materieel of financieel- is niet gering en de kosten zijn dat ook niet. Denk bijvoorbeeld aan ernstige letselschade door een valpartij, een brand veroorzaakt door een ontploffende oplader of een fout in de code waardoor een website er drie dagen uit ligt.

De grootste kostenpost is mogelijk niet eens de schade, maar de kosten voor juridische hulp om je in zo'n geval te verdedigen - of je het er nu mee eens bent of niet. Dit soort schade kun je niet altijd voorkomen door simpelweg zorgvuldig te werken.

Wanneer een klant uitglijdt over een natte vloer of struikelt over een kabel op jouw locatie, ben jij verantwoordelijk. Foto Insify

Dek het risico dat je hoge schadekosten moet vergoeden

Voor jouw werk heb je een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering nodig om de kosten voor schade aan derden te dekken. Veel opdrachtgevers, waaronder de Nederlandse overheid, stellen zon verzekering verplicht voordat je voor hen mag werken.

Als je met je handen werkt, producten maakt of verkoopt, werknemers hebt of veel fysiek contact met klanten, is het verstandig om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Als je daarentegen hoofdzakelijk met cijfers, gegevens en documenten werkt, advies geeft of codeert, heb je waarschijnlijk meer aan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Het kan ook zijn dat je beide verzekeringen nodig hebt.

,,Een BAV voor €35,30 in de maand kan achteraf een goede deal zijn, wanneer je een claim van een ton zonder problemen bij je verzekeraar kan indienen.'' - Amelie Consigny, Head of Insurance bij Insify

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt fysieke en materiële schade door jou of je medewerkers én productaansprakelijkheid. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) dekt financiële schade aan derden en de juridische hulp om je te verdedigen tegen claims.

Hoe kun je jouw risico op aansprakelijkheid dekken?

Je kunt een aansprakelijkheidsverzekering in twee minuten online afsluiten. Deze verzekeringen zijn op maat gemaakt en dagelijks opzegbaar.

Je kunt tegenwoordig eenvoudig online op je laptop of mobiel alle verzekeringen afsluiten die je nodig hebt. Foto Insify

3. Het risico op schade of diefstal van je bedrijfsspullen

Grote kans dat jij je werk niet kunt doen zonder je laptop, tablet, camera, gereedschap of voorraad. Raken die spullen beschadigd of verlies je ze? Dan kun je daarvan flinke last ondervinden of zelfs financieel in de knel komen. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan de spullen van anderen, maar geen schade aan je eigen spullen.

Om dit risico wel te dekken kun je drie verschillende zakelijke spullen-verzekeringen afsluiten:

  1. Inventaris- en goederenverzekering
  2. Elektronicaverzekering - voor je laptop, camera en tablet
  3. Spullen in je bedrijfswagen-verzekering

Eenvoudig en snel risico's dekken om zorgeloos te ondernemen

Als risico's werkelijkheid worden, wil je tegen de gevolgen ervan opgewassen zijn. Een verzekeraar kan je hierbij ontzorgen. Waar verzekeren voor ondernemers voorheen een langdurig en ingewikkeld proces was, biedt Insify uitkomst met een 100% online aanvraagproces.

Binnen twee minuten bereken je je persoonlijke premie en na aanvraag ontvang je direct jouw polis. Betekenen deze drie risico's mogelijk het einde van jouw onderneming? Niet als je jezelf hiertegen voldoende beschermt met de juiste verzekeringen.

Interesse in een zakelijke verzekering? Bereken nu je AOV-premie of je premie voor een aansprakelijkheidsverzekering.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.