Aangeboden door Mogelijk

Branded Content Financiën

Werkkapitaal vrijspelen door het herfinancieren van uw bedrijfspand

Ondernemers die gezond willen blijven en willen groeien hebben werkkapitaal nodig. Helaas heeft niet iedereen dat voorhanden. Daarom zoeken steeds meer ondernemers naar nieuwe manieren – naast aankloppen bij de grootbanken - om voor financiering te zorgen. Voor veel ondernemers is Mogelijk Vastgoedfinancieringen een partij die alternatieve financiering biedt.

Branded content 7 juni 2023

Ondernemer investeerder

Private investeerders financieren de hypotheek van een ondernemer. Illustratie: Mogelijk

Al tienduizenden ondernemers regelden een financiering buiten de grootbanken om. Zij bekostigden daarmee bijvoorbeeld een verbouwing of een investering om het bedrijf te laten groeien. Voor ondernemers gaan de kosten voor de baten uit, dus het is pijnlijk dat een financiering regelen bij de bank soms al bij de voordeur strandt. Voor kleinere (onder 1 miljoen) en soms complexere aanvragen is non-bancair vaak een betere route.

Bekijk hieronder de radio-uitzending van De Ondernemer Live met Folkert Eggink, algemeen directeur van Mogelijk.

MyChannels Video ID: 380630

Mogelijk alternatief: pand herfinancieren

Een snelle en gemakkelijke manier om financiering voor een bedrijf vrij te spelen is de herfinanciering van het bedrijfspand via Mogelijk. Veel ondernemers bezitten een (deels) afgelost pand. Dankzij de overwaarde bestaat er een mogelijkheid om werkkapitaal vrij te spelen. Wie bij Mogelijk een quickscan doet weet al binnen 48 uur welke som er geleend kan worden. De financiering kan dan vaak binnen een week geregeld zijn.

Uiteraard kunnen ondernemers een rekening-courant aanvragen. ,,Maar dat is vaak duurder dan een vastgoedfinanciering”, vertelt Annemieke Schoonderwoerd, partner en mede-oprichter van Mogelijk. Bij Mogelijk worden private investeerders samengebracht met ondernemers.

,,Wie bij Mogelijk een quickscan doet weet al binnen 48 uur welke som er geleend kan worden''

Zakelijk financieren met oprechte interesse

Klanten van Mogelijk prijzen de oprechte interesse in hun verhaal, de tijd die de financier aan hen besteedt en de snelle manier van werken. De oprichters -en de meeste investeerders die aan het bedrijf zijn verbonden- zijn zelf ondernemer (geweest) en weten dat die snelheid prettig en soms noodzakelijk is. Annemieke: ,,Als ondernemer wil je niet verzanden in ellenlange procedures. Bij Mogelijk kunnen we je daarom meestal al binnen twee dagen laten weten waar je qua zakelijke lening aan toe bent”

Dat ondernemers de snelheid en persoonlijke werkwijze waarderen blijkt -naast de talloze positieve reacties- uit de immense groei die Mogelijk doormaakt. Het bedrijf dat ontstond vanuit behoefte van ondernemers wist in 7 jaar tijd de financiering te regelen voor ruim 4000 panden van Nederlandse ondernemers. In totaal ging het daarbij om een bedrag van meer dan een miljard euro.

Financiering biedt mogelijkheden

Het werkt eigenlijk heel eenvoudig: ,,Als je een pand hebt dat (bijna) vrij is van hypotheek kun je dat laten herfinancieren en daarmee kapitaal vrijmaken”, vertelt Schoonderwoerd. ,,Bijvoorbeeld om machines aan te schaffen, voorraden te financieren, het pand te verduurzamen of een overname te doen.”

Bij Mogelijk mogen ondernemers boetevrij aflossen, dus ervaren zij maximale flexibiliteit. Andersom staat de looptijd van de financiering vast, dus hebben ondernemers zekerheid over de financiering. Dit in tegenstelling tot bij een rekening-courant, waarbij de looptijd variabel is en ieder moment kan worden ingetrokken.

Ben je ondernemer en zoek je financiering? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat je maximaal kunt lenen door herfinanciering van je bedrijfspand? Doe dan hier de quickscan.

Mogelijk draagt bij aan groei financieringen buiten de banken om

Het aantal financieringen buiten de banken om is volgens onderzoek van Stichting MKB Financieringen in 2022 flink gegroeid. Folkert Eggink, algemeen directeur van Mogelijk, licht toe: ,,Wij zijn er trots op dat Mogelijk hier substantieel aan bijdraagt. Onze portefeuille groeide in 2022 met 55% en we wisten 300 miljoen toe te voegen aan uitstaande financieringen.

Mogelijk is aangemerkt als erkend financier door Stichting MKB Financieringen. De stichting houdt zich bezig met de professionalisering van de financieringsmarkt voor het MKB. Eggink vervolgt: ,,Wij hechten hier veel belang aan en we zien het als een goede ontwikkeling, ook dankzij de groeiende aandacht van het ministerie en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).”

Hij vertelt verder: ,,Het is belangrijk dat MKB-ondernemers toegang krijgen en houden tot betrouwbare financieringsmogelijkheden. Werkgelegenheid en de Nederlandse economie zijn grotendeels afhankelijk van het MKB. Eén op de vijf ondernemers met een financieringsvraagstuk maakt gebruik van non-bancaire financieringen.”

Hij beschrijft hoe Mogelijk iedere dag de bevestiging krijgt dat de belangstelling van ondernemers voor financieringsoplossingen groeit. ,,Dat geldt niet alleen voor de aankoop van een pand, er is ook grote behoefte aan werk- en groeikapitaal. Het herfinancieren van vastgoed kan daarbij een goede oplossing bieden. Dus heb je als ondernemer een pand in bezit waar deels nog een hypotheek op rust? Dan is het heel interessant om herfinanciering te overwegen. Je speelt dan kapitaal vrij dat bijdraagt aan je ondernemersdoelstellingen”, besluit Folkert.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.