Nieuws Financiën

Bunq laat digital nomads grenzeloos bankieren met Local Currency

Nu internationale reisbeperkingen worden opgeheven, kondigt bunq de lancering aan van Local Currency. Hiermee kunnen gebruikers eenvoudig allerlei soorten valuta ontvangen, omwisselen en weer uitgeven. De introductie van deze nieuwe dienst volgt kort op de toevoeging van IBAN’s uit Europese landen, ongeacht de woonplaats van de gebruiker. Bunq is hiermee de eerste bank ter wereld met grensoverschrijdende bankrekeningen voor het groeiende aantal digitale nomaden.

Van onze redactie 26 oktober 2021

Geld betalen wereldwijd unsplash

Vanaf vandaag kunnen bunq-gebruikers hun geldzaken afhandelen in dollars, ponden, franken, lev en zloty's. Foto: Unsplash

Corona heeft een nieuwe generatie digitale nomaden ontketend. Meer en meer internationaal reizende afstandwerkers hebben de band tussen werkplek en inkomen verbroken. Bunq stelt deze nieuwe generatie in staat lokaal te bankieren zonder een apart onboardingproces. Waar andere banken nog een bewijs van ingezetenschap nodig hebben om een landen-IBAN te registreren, laat de challenger-bank zijn gebruikers de nieuwe multi-valutarekeningen direct koppelen aan meerdere Europese IBAN's, zonder de bunq-app te hoeven verlaten.

Lees ook: Bunq-oprichter Ali Niknam: 'Geld interesseert me geen reet'

Ali Niknam, oprichter en ceo van bunq: ,,We zijn écht blij en trots met de lancering van onze Local Currency-account. Voor alle gebruikers van bunq, zowel zakelijk als privé, heeft het enorme voordelen. Ze hebben nu de vrijheid om gemakkelijk meerdere valuta te gebruiken in één app."

"Al onze gebruikers, zowel zakelijk als privé, hebben nu de vrijheid om gemakkelijk meerdere valuta te gebruiken in één app"

Bunq-oprichter Ali Niknam

Moeiteloos betalen met dollars, ponden en zloty's

Vanaf vandaag kunnen bunq-gebruikers hun geldzaken afhandelen in Amerikaanse dollars, Britse ponden, Zwitserse franken, Bulgaarse lev en Poolse zloty's. Bunq zal later dit jaar meer valuta toevoegen. Als altijd betrekt bunq zijn gebruikers nauw bij de ontwikkeling van het nieuwe product. De gebruikers zélf kiezen deze valuta via online feedback.

Over bunq

Bunq is in 2012 opgericht en opereert inmiddels in 29 landen. In juli 2021 nam bunq deel aan de grootste serie A-ronde ooit georganiseerd door een Europese fintech, in een deal met de Britse private equity-firma Pollen Street Capital. De challenger bank haalde 193 miljoen euro op, terwijl de waardering van het bedrijf steeg tot 1,6 miljard euro. Daarnaast rapporteerde bunq zijn allereerste winstgevende maand. Het eerste externe kapitaal stelt de bank in staat om te groeien middels een fusie- en overnamestrategie. Als onderdeel van de deal nam bunq de Capitalflow Group over, een particuliere Ierse kredietverstrekker met sterke banden met de Ierse gemeenschap.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws