Nieuws Financiën

Buy-Now-Pay-Later in3 haalt geld op bij Finch Capital en werkt samen met Worldline

De Nederlandse fintech in3 heeft voor 10 miljoen euro groeigeld binnengehaald. Finch Capital steekt geld in dit Buy-Now-Pay-Later-bedrijf om de techniek verder te brengen. Daarnaast kondigt in3 een samenwerking aan met Worldline, een wereldwijde aanbieder van digitale betalingen.

Van onze redactie 11 maart 2022

Psv in3 1

in3 is voor drie seizoenen 'rugsponsor' van PSV vrouwen. Foto: in3

In3 is actief op de Nederlands Buy-Now-Pay-Later (BNPL)-markt. Deze zal in Nederland naar verwachting dit jaar met 74,8 procent groeien tot 6,9 miljard euro, meldt het bedrijf. ‘De bruto handelswaarde van BNPL in Nederland zal stijgen van 3,9 miljard euro in 2021 tot 37,8 miljard euro in 2028.’

Deze groei komt mede doordat bedrijven meer en meer online gaan en door de groei van e-commerce in het algemeen. In samenwerking met Payment Service Providers biedt in3 consumenten de mogelijkheid om aankopen in drie termijnen (max van 60 dagen) te betalen zonder kosten: geen rente- of transactiekosten en zonder kredietregistratie (BKR).

Lees ook: Bedrijfsleningenvergelijker Creddo betreedt Nederlandse markt

,,in3 heeft een gestaag en consistent groeitraject laten zien dankzij zijn sterke technologische capaciteiten en management”, licht Radboud Vlaar, Managing Director Finch Capital, de financiering toe. ,,Waardoor het BNPL aan Nederlandse consumenten kan bieden via integraties met betalingsproviders. Het bedrijf maakt een echte omnichannel betalingsoplossing mogelijk.''

in3, opgericht in 2018, voorziet Worldline van technologie waarmee zowel on- als offline winkeliers, die deel uitmaken van het Worldline-netwerk, BNPL-betalingsdiensten aan haar klanten kunnen aanbieden zonder extra integraties. Erwin Oudshoorn, Manager Direct Sales Nederland van Worldline: ,,BNPL is een enorme meerwaarde voor winkeliers in de onzekere tijden van vandaag."

Buy-Now-Pay-Later goed voor de winkelier door hogere transactiewaarde

Hans Langenhuizen, CEO van in3, vult aan: ,,Ook onze winkeliers profiteren van in3 bij het afrekenen: het resulteert in een substantiële toename van transacties en een hogere gemiddelde transactiewaarde. We zien dat de koper vaker voor het duurdere product kiest.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws