Nieuws Financiën

Coevorder theater ten onder aan succes

Er moet snel geld komen voor theater Hofpoort voor extra mankracht. Anders gaat het Coevorder theater ten onder. Dat zegt directeur Saskia Eisen van Hofpoort, schrijft het AD.

Van onze redactie 10 mei 2016

Coevordertheater

Ze is de enige betaalde kracht bij het theater, dat verder drijft op 35 vrijwilligers en een bestuur dat bij oprichting op afstand zou werken. ,,We hebben alle handen nodig om het theater draaiende te houden. Die vrijwillige basis is mooi, maar het is allang niet meer vrijwillig. De rek is eruit."

Nieuw5 jaar geleden werd het theater opgericht. Coevorden kende nog niet zo'n voorziening, maar met de bouw van het nieuwe gemeentehuis aan de Markt zagen liefhebbers mogelijkheden om de raadzaal ook te gebruiken als schouwburg.

Seth Gaaikema, Debby Petter, Ali B, Tim Knol, Kitty Courbois; met inmiddels vijftig voorstellingen per jaar wordt het lijstje bekende namen steeds langer. ,,We zijn begonnen met 25 voorstellingen. Het beoogde budget was 100.000 euro, maar vlak voordat we van start gingen, is dat teruggeschroefd naar 50.000 euro." Eisen heeft het probleem onlangs ook bij wethouder Jeroen Huizing (CDA) kenbaar gemaakt.