Nieuws Financiën

Crowdfunding levert Leids autoverhuurbedrijf twee Tesla’s op

Het autoverhuurbedrijf van de jonge ondernemers Erik Theunissen en Chris Heiligers heeft er twee nieuwe Tesla’s bij. De twee elektrische auto’s werden volledig door middel van crowdfunding gefinancieerd.

DeOndernemer | Foto: Roy Wanders 11 juli 2016

Ec rent tesla model s leiden Erik Theunissen en Chris Heiligers autoverhuur

Leidenaren Theunissen en Heiligers begonnen hun autoverhuurbedrijf EC-Rent in 2015 en specialiseerden zich in elektrische auto's uit het luxe segement van de markt. Van eigen geld schaften zij eerder twee Tesla's (Model S) aan, maar de ondernemers wilden sneller uitgebreiden.

“Crowdfunden leek ons vanaf het begin al interessant, aangezien je hiermee niet alleen investeerders zoekt, maar ook liefhebbers van jouw product actief aan je onderneming koppelt”, aldus Heiligers. Via het platform CrowdAboutNow startten ze in mei een campagne om een nieuwe Tesla aan te schaffen.

Geen windeieren

“We hebben lange dagen gemaakt. We gingen niet alleen het hele land door om met potentiële investeerders te praten, maar moesten ook gewoon met zijn tweeën de onderneming draaiende houden.” Het legde de twee geen windeieren. Een week voor de einddatum van de campagne behaalden ze hun streefbedrag. Vervolgens wisten ze in de laatste dagen genoeg geld binnen te halen om een tweede Tesla te kopen.

Toch kunnen de ondernemers voorlopig niet achterover leunen. Gedurende de looptijd van de lening wordt door EC-Rent twee maal per jaar een activiteit georganiseerd om met de investeerders in contact te blijven. Bovendien worden alle investeerders op de hoogte gehouden van plannen en ontwikkelingen van het bedrijf, en mogen zij met de ondernemers meedenken.