Nieuws Financiën

Crowdfunding: Tent voor theater in Wisentbos

Stagiaires van XL De Ateliers, aanjagers van de creatieve industrie in Dronten, hebben een crowdfundingsactie opgezet voor het bostheater, een van de onderdelen tijdens het nieuwe WijLand Festival in juni. Er is 3500 euro nodig voor de aanschaf van een stretchtent, schrijft De Stentor.

Anton van Noorel 10 mei 2016

Innovatieateliersxldrontencrowdfunding

Lees ook: Knab gaat in crowdfunding voor ondernemers

XL De Ateliers is tevreden over de locatie in het Wisentbos, waar regelmatig 'bostheater' wordt verzorgd. Enig nadeel van dergelijk openluchttheater is de afhankelijkheid van de weersomstandigheden. 'Regen en wind kunnen er voor zorgen dat de theaterproducties niet door kunnen gaan en hier willen wij graag wat aan doen', meldt de organisatie in een schrijven aan zijn aanhang. Ze houdt tenslotte in juni in het Wisentbos de eerste editie van het Wijland Festival, van vrijdag 4 tot en met zondag 26 juni.

Vormen

De oplossing in de theaterstrijd tegen de elementen ziet XL De Ateliers in een zogenaamde stretchtent. Deze moet ervoor zorgen dat bezoekers voortaan warm en droog kunnen genieten van de voorstellingen in het Wisentbos. De kosten van de tent moeten trouwens zoveel mogelijk door datzelfde publiek worden betaald: 'Helaas hebben wij zelf niet de middelen en daarom hebben we jouw hulp nodig', aldus XL De Ateliers.

"De tent is gemaakt van een soort stretchdoek. De tent is daardoor in allerlei verschillende vormen op te zetten", zegt pr-man Bert Talens van het Wijland Festival. Voor de aanschaf van de tent is 3500 euro nodig. Dat geld moet binnen veertig dagen binnen zijn. Zo niet, dan krijgen de deelnemende geldschieters hun geld terug. "We hebben er wel vertrouwen in dat we het doel van 3500 euro bereiken. We hebben een behoorlijke achterban en het bericht wordt op social media al veel gedeeld", aldus Talens.

Tussenstand

Maandagavond waren er nog 34 dagen te gaan tot en met de deadline. Ruim vierhonderd euro was er toen binnen.