Nieuws Crowdfunding

Gezocht: ‘Dragons’ om Moonback naar minimaal twee miljoen te helpen

De juichstemming bij het team is er, de slingers liggen klaar: Moonback is al over de helft van het gestelde doel van hun tweede ronde crowdfunding. Op naar de minimaal twee miljoen euro.

Van onze redactie 27 juni 2022

Laatste update: 5 juli 2022 09:00

Team Moonback

Het huidige team van Moonback, dat snel wil uitbreiden. Foto's: Bastiaan de Haas.

UPDATE: Moonback-teller op 1,4 miljoen euro

dinsdag 5 juli

De Moonback-teller bij CrowdAboutNow staat inmiddels op 1,4 miljoen euro. Koop ook een stukje Moonback en word mede-eigenaar van het bedrijf. Vanaf 250 euro kun je al deel uitmaken van deze missie. Klik HIER voor alle informatie.

Hij kan er nóg boos om worden. In De Ondernemer Live horen we Niels Meijssen vertellen over de 65 miljoen aan NOW-steun die Booking.com in 2020 durfde aan te vragen. En hoe dat hem aanzette tot een boos bericht op Linkedin waarin hij aankondigde bij duizend likes zelf een alternatief boekingsplatform te gaan starten. Het werden 36.000 likes.

Wie de radio-uitzending terugluistert - dat kan onderaan deze pagina - hoort een gedreven, rationele Niels Meijssen die recht tegenover de meedogenloze winstmachines staa die grote hotelboekingsplatforms nog altijd zijn. ,,De platformeconomie is stuk en in het bijzonder in de reiswereld. Wij willen laten zien dat het anders kan’, zegt hij. En dat lukt. Twee jaar na zijn veelbesproken Linkedin-bericht is zijn ‘eerlijke alternatief’ drukdoende met een tweede ronde crowdfunding.

Lees ook: Niels Meijssen: 'Waarom ik als startup-strateeg als eerste naar cultuur kijk'

Van 5 naar 50 steden

,,Met het eerste startkapitaal van 2 miljoen hebben we goed kunnen bouwen, onder meer menskracht en techniek kunnen inzetten, en zijn we live gegaan met vijf steden. We willen naar de 50 stedentrips in Europa binnen vijf jaar. Dat vraagt om nieuwe investeringen in, ook nu, menskracht en techniek.” Niels doelt op onder meer de noodzaak van een klantenservice, meer marketing en collega’s die letterlijk langs steden en hotels gaan om ze van het verhaal van Moonback te overtuigen.

Support en waardering van reizigers en hoteliers is er intussen meer en meer, het leverde Niels zelf de titel ‘Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar’ op en Moonback won onlangs een Dutch Interactive Award in de categorie Disrupter. Deze awards zijn dé prijzen voor het allerbeste interactieve werk van Nederlandse makers.

'Moonback-stad nummer 6? Onze achterban erg geïnteresseerd is in duurzaamheid, dus we hebben oog voor steden die bijvoorbeeld goed per trein te bereiken zijn'.

Duurzaamheid

Moonback bouwt intussen druk verder aan een socialere platformeconomie. Wat de zesde stad wordt? Niels zegt met zijn team ‘naar hoofdsteden, topbestemmingen in West-Europa te kijken’. ,,Daarbij weten we dat onze achterban erg geïnteresseerd is in duurzaamheid, dus we hebben oog voor steden die bijvoorbeeld goed per trein te bereiken zijn. We gebruiken er verder data voor, we kunnen precies zien waar de meeste overnachtingen zijn, ons netwerk en luisteren goed naar vragen die we krijgen over stad die-en-dat omdat mensen daar graag naar toe willen.”

,,Nu nog een paar ‘Dragons’ die ons verder op weg helpen met crowdfunding”, zegt Niels - met een knipoog.

Koop een stukje Moonback en word mede-eigenaar van het bedrijf. Vanaf 250 euro kun je al deel uitmaken van deze missie. Klik HIER voor alle informatie.

Luister hieronder ons wekelijkse radioprogramma De Ondernemer Live terug, met als co-host Niels Meijssen (foto).

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws