Nieuws Crowdfunding

De eerste membersonly-club voor honden heeft puppy-yoga, een hondenballenbak en dogmovie-nights

1 maart opent Hotdoghouse, de allereerste membersonly-club voor honden in Amsterdam. De hondeneigenaren zijn eveneens welkom bij evenementen: als introducé van de vierpotige leden. Hotdoghouse heeft een belangrijke missie: steden leefbaarder maken voor honden en hun baasjes.

Van onze redactie 22 februari 2023

Hotdoghouse oprichters

Liselotte en Sabeau, de ondernemers achter Hotdoghouse. Foto: Hotdoghouse

Dat doet de startup door een plek te bieden waar de hond ongerept ruimte heeft om zich uit te leven, waar de baasjes kunnen ontspannen en waar ze zich samen als duo kunnen ontwikkelen. Hotdoghouse biedt opvang en gedragstraining van de allerbeste gedragsdeskundigen, zo beloven de oprichters. Ook biedt het bedrijf puppy-yoga, een speeltuin voor baas en hond, breathwork-sessies met de hond of een dogmovie-night op een roze beanbag. Via CrowdAboutNow kunnen liefhebbers alvast een jaarmembership in een voorverkoop aanschaffen.

''Het taboe van een niet perfecte hond moet eraf. Hulp vragen moet laagdrempeliger worden''

Liselotte van der Lugt, oprichter

Honden-hang-out inclusief ballenbak, knalroze zeecontainers en gigantische zandbak

Vier maanden geleden spotten de oprichters een braakliggend, verlaten en ongezellig terrein in onze hoofdstad. ‘Wat een kans!’, dacht ondernemer Liselotte van der Lugt. Want in Amsterdam woont een steeds sneller groeiend aantal honden – inmiddels meer dan 30.000 – waarmee de druk op parken, gefrustreerde eigenaren en incidenten toeneemt.

Het terrein van 3.000 vierkante meter is in no-time omgetoverd tot een honden-hang-out inclusief ballenbak, knalroze zeecontainers en gigantische zandbak. Na een oproep op social media hebben meer dan 50 hondenliefhebbers uit de buurt geholpen met de opbouw van het terrein, het begin van de eerste Amsterdamse honden-community, aldus Liselotte.

Het knalroze hondenparadijs gaat er zoals boven uitzien.

Honden krijgen hele dag liefde en aandacht van het Hondencoach-team

Onder supervisie van ervaren trainers kunnen leden vijf dagen per week komen spelen, trainen, wandelen en verblijven. Op de dagopvang, waar maar 30 plekken zijn, leren de viervoeters wat er van hen verwacht wordt, gaan ze mee op lange wandelingen en krijgen de honden de hele dag liefde en aandacht van het zogenaamde Hondencoach-team.

Het is een plek die Liselotte miste toen zij tegen uitdagingen aanliep met haar geadopteerde hond Nellie: ,,Toen Nellie in ons leven kwam, werd het opeens heel lastig om spontane plannen te maken. Op de meeste plekken kon – of wilde – ik haar niet zomaar achterlaten. Ook liepen we tegen meer gedragsgerelateerde problemen aan: ze blafte tegen alle vreemde mannen en bezoek was wat haar betreft niet zo welkom. Waarom is er geen plek waar ik laagdrempelig hulp kan krijgen voor mij en mijn hond? 'Dan maar zelf doen', dacht ik. We starten in Amsterdam en gaan dan door naar andere steden in Nederland. Beter voor de baas en voor de hond.''

Lees ook: Vader en dochter gaan met PAWR de strijd aan met vervuilende hondenvoer-industrie

Samenwerking met gecertificeerd hondengedragsdeskundige

Voor de start van de onderneming was er nog een probleem: hoewel Liselotte op het gebied van conceptontwikkeling en startups veel ervaring heeft, is haar ervaring in de hondenwereld vrijwel nul. Maar toen zij een cursus van Sabeau Mallouk volgde bleken de twee vrouwen een visie te delen. Liselotte: ,,Het taboe van een niet perfecte hond moet eraf. Hulp vragen moet laagdrempeliger worden.''

Sabeau is volgens Liselotte een soort hondentovenaar. ,,Ze is niet alleen gecertificeerd hondengedragsdeskundige, maar heeft ook verschillende cursussen gevolgd bij iconen als Martin Gaus en Cesar Millan. Honden kunnen bij haar intern komen. Maar daar zit nogal een prijskaartje aan van minimaal 2.000 euro. De gedragsdeskundige merkt dat er behoefte is aan één plek waar eigenaren laagdrempeliger geholpen kunnen worden: ,,Nederland miste een plek waar honden en eigenaren handvaten krijgen bij uitdagingen en waar je je hond onbezorgd achter laat. Ik zie Hotdoghouse als een soort basisschool: je speelt lekker met vriendjes, terwijl we je op een leuke manier leren wat er van je verwacht wordt. Je kunt doorgroeien in de richting die jij nodig hebt en dat stemmen we af met je ouders.''

Lees ook: Winnende strategie: ceo Pets Place legt uit wat het geheime ingrediënt is

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws