Nieuws Crowdfunding

Niels Meijssen (Moonback) opgelucht na investering van 2 miljoen: 'Nu snel opschalen'

Het bedrag dat Moonback wist binnen te halen via crowdfunding afgelopen vrijdag is inmiddels opgelopen tot 2,3 miljoen euro. Meer dan tweeduizend investeerders stapten in. Dat wordt knallen voor de boekingssite van oprichter Niels Meijssen: ‘Volop bouwen de komende twee jaar.’

Van onze redactie 12 juli 2022

Niels meijssen kim kotter de ondernemer xl live

Niels Meijssen, oprichter van Moonback, samen met Kim Kötter tijdens De Ondernemer Live XL Foto: Ruud Voest

Niels Meijssen, oprichter van Moonback, kan het nog steeds niet geloven. Hij sprak aan het begin van de coronacrisis via LinkedIn zijn woede uit over de loonsteun die Booking.com kreeg en besloot daar een 'eerlijke boekingssite' tegenover te stellen. Iets meer dan twee jaar later runt hij vanuit Hofplein 19 Moonback. ,,Het zijn twee bizarre jaren geweest, maar vooral de laatste weken”, vertelt hij dinsdag tijdens radio-uitzending De Ondernemer Live XL. ,,We moesten echt dat doelbedrag van 2 miljoen halen om door te kunnen.”

Nu het geld binnen is, gaat Meijssen zijn team uitbouwen. ,,In vijf steden hebben we geleerd om Moonback onder de aandacht te brengen. Nu gaan we dat snel opschalen. Daarnaast investeren we in ontwikkelaars om de website nog verder te verbeteren. Vergeet niet dat we ook werken om het bedrijf duurzaam naar de toekomst te brengen, zodat het op eigen benen verder kan gaan.”

Lees ook: Hotelboekingssite Moonback haalt 2 miljoen euro binnen voor groei

De Moonback-oprichter weet dat een portemonnee van 2,3 miljoen euro niets voorstelt vergeleken met die van zijn ‘oneerlijke’ concurrenten. ,,De twee giganten is deze wereld gebruiken dit bedrag in vier uur op aan hun marketing. Wij zullen er dus heel slim mee moeten omgaan. We gaan relaties aan met lokale evenementen, maar ook met stadsmarketeers. De grootste uitdaging wordt namelijk vraag en aanbod fors te laten toenemen. Het opgehaalde bedrag is voldoende voor twee jaar.”

Het gezicht worden van tegenstanders platformeconomie

In twee jaar tijd is Meijssen ook het gezicht geworden van criticasters die vraagtekens plaatsen bij de giganten die onderdeel zijn van de platformeconomie. ,,Ik heb dat echt moeten leren. Van nature ben ik niet uitbundig, eerder ingetogen. Het is een nieuwe ervaring waar ik ben ingegroeid. Het voordeel is dat ik daardoor wel werknemers krijg die voor de missie van dit bedrijf willen werken.”

Kijk en luister live mee met de extra lange, zomerse uitzending van De Ondernemer Live, met tal van (top)ondernemers en livemuziek: dinsdag 12 juli van 11 tot 4 uur. Ook kun je de uitzending (terug) zien via YouTube.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws