Nieuws Crowdfunding

Niels Meijssen haalt benodigde 1 miljoen euro op met crowdfunding BeterBoeken.nl

De crowdfundingsactie van BeterBoeken.nl, de 'eerlijke' tegenhanger van Booking.com, is succesvol gebleken. Vandaag maakt de startup bekend dat de benodigde 1 miljoen euro is opgehaald. Dat betekent dat ondernemer Niels Meijssen zijn grootse plannen daadwerkelijk kan realiseren.

Van onze redactie 22 oktober 2020

Niels meijssen beterboeken eerlijk alternatief

Niels Meijssen, oprichter van BeterBoeken.nl. Foto: Mark van Binsbergen

Luister hier het interview met Niels Meijssen terug dat we in september met hem hadden:

In de radio-uitzending van De Ondernemer op New Business Radio vertelde Meijssen in september al dat de crowdfunding een vliegende start kende. Zijn initiatief ontstond uit onvrede over de aanspraak die Booking.com op de NOW-regeling maakte. Hij plaatste er een bericht over op LinkedIn: bij meer dan 1.000 reacties zou hij een crowdfundingcampagne opzetten om zelf een eerlijk alternatief op te tuigen.

Veel support voor tegenhanger Booking.com

,,Na de eerste anderhalve week stond de teller op 370.000 euro”, verklapte Meijssen destijds in onze podcast. ,,Gemiddeld wordt er zo’n 1.500 euro per investeerder ingelegd. Er was echter ook een professionele investeerder die 80.000 euro inlegde. Supervet. Dat bewijst nog maar eens dat er genoeg support is om een alternatief op te bouwen.”

Lees ook: Niels Meijssen over crowdfunding BeterBoeken.nl: 'Benodigde miljoen gaan we zeker halen'

Nu BeterBoeken.nl de benodigde 1 miljoen euro opgehaald heeft, kan het project ook daadwerkelijk van start. Wel loopt de crowdfunding nog door. In het persbericht van de oprichter staat te lezen: ,,Je kan nog steeds meedoen. Want we kunnen maar liefst maximaal twee miljoen crowdfunden. De campagne loopt nog tot en met 5 november. Hoe hoger ons startkapitaal, des te groter de stappen die we kunnen zetten in onze missie naar een eerlijk boekingsplatform.''

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.