Nieuws Crowdfunding

Restaurant Kroast in de oude zeepfabriek in Amersfoort

In de oude zeepfabriek Rohm & Haas, vlak buiten het centrum van Amersfoort, opent het ondernemersechtpaar Sven Kattenberg en Salomé Toebes op 1 april café-restaurant Kroast.

KIM LOOHUIS 29 maart 2017

UP verhaal2 maart editie

Kattenberg verkocht in de zomer van vorig jaar zijn aandelen in het evenementenproductiebedrijf AV Brothers, dat hij samen met een partner runde. ,,Onze dochter was net geboren en het was de bedoeling even niks te doen. Maar toen Salomé en ik tegen dit pand aan liepen, zag ik als ondernemer kansen en ging het balletje rollen."

Crowdfunding

Het echtpaar wil de plek creëren die het zelf mist in Amersfoort. ,,Een plek waar iedereen heel de dag door welkom is. Ook met kroost. We hebben het grootste gedeelte zelf gefinancierd. Eigenlijk hadden we de crowdfunding helemaal niet nodig. Maar ik geloof in ambassadeurschap en crowdfunding is een goede manier om ambassadeurs te creëren. Je kunt naar een bank stappen, maar dat is vrij eenzijdig. Mensen die in je investeren, komen straks koffie bij je drinken en bij je eten. Dus naast het ophalen van financiering was het creëren van draagvlak voor ons een belangrijke drijfveer."

Platform voor ondernemers

Het echtpaar verdiepte zich in verschillende crowdfundingplatformen en koos uiteindelijk voor horecacrowdfunding.nl. ,,Dat is een gespecialiseerd platform dat wordt gerund door ondernemers met een horeca-achtergrond. Zij staan ons ook met advies terzijde."

Lees ook: Pokélicious: een nieuw horecaconcept in Amersfoort

Friendcard

Binnen 2,5 uur hadden Kattenberg en Toebes via het platform de benodigde 125.000 euro bij elkaar. Alle investeerders krijgen straks gratis een kop koffie met gebak en de mensen die meer dan 2.500 euro stortten, krijgen een friendcard waarmee ze recht hebben op 10 procent korting. Verder is de rente bij Kroast hoger dan bij een bank. ,,En daar krijgen wij ambassadeurs voor terug."