Nieuws Crowdfunding

Rose & Vanilla op weg naar 3 ton voor uitbreiding verkoop gluten- en lactosevrije taartjes

‘Patisserie voor iedereen’ is het motto van Rose & Vanilla. Hun gluten- en lactosevrije taartjes zijn te koop op tweehonderd plekken in Nederland, waaronder het Rijksmuseum. Erik de Wit vertelt in De Pitch waarom hij geld van investeerders nodig heeft om te groeien.

Van onze redactie 6 september 2023

Erik de Wit begon in 2011 Rose & Vanilla met zijn vrouw Daphne. ,,Onze inspiratiebron zijn onze kinderen: die bleken niet tegen gluten en melk te kunnen. We konden geen lekkere taartjes vinden, dus die zijn we zelf gaan maken. Dat zijn heerlijke taartjes geworden.”

,,Alle taartjes zijn glutenvrij, melkvrij, sojavrij, palmolievrij, vrij van geraffineerde suiker. De meeste zijn vegan. We hebben ook een paar notenvrije gebakjes. Ze zitten vol met heerlijke, pure, kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. Alles is biologisch gecertificeerd uit een duurzame productieketen."

De Pitch

Wil jij groeien? Dan gaan we dat regelen. Dat doen we met onze nieuwe kijkradiorubriek De Pitch. Elke week kan een ondernemer tijdens de uitzending van De Ondernemer Live zijn of haar plan pitchen aan toekomstige investeerders. Er is een regel: je hebt één minuut. Meer weten of je opgeven? Hier lees je meer.

Verder groeien en productie in eigen hand houden

Erik vertelt aan presentator Jonathan van Noord: ,,Mijn vrouw en ik hebben allebei economie gestudeerd. We komen niet uit de patisseriewereld, maar Daphne houdt wel heel erg van bakken. Dat heeft ze van haar oma geleerd.” Al snel merkte het ondernemersechtpaar dat er in hun thuisstad Utrecht veel vraag was naar gluten- en lactosevrije taartjes. ,,Zo zijn we stap voor stap gegroeid.

Om verder te groeien, heeft Rose & Vanilla kapitaal nodig. ,,We liepen vast in onze productiecapaciteit. De vraag neemt enorm toe. Onze taartjes liggen al op meer dan 200 plekken in de horeca, bestaande bakkers en de bioretail. We willen nu verder groeien en productie in eigen hand houden. We willen ook meer taartcafé’s openen. We hebben er al een in Utrecht en Amsterdam. We leveren al wat in Duitsland, dus we kunnen ook het buitenland in.”

Nieuwe bakkerij in Nieuwegein

Om de productie in eigen hand te houden, was het belangrijk dat Rose & Vanilla een nieuwe bakkerij vond. Dat deed het duo in Nieuwegein: 700 vierkante meter om de lekkerste gluten- en lactosevrij taartjes te bakken. Die moet nu ingericht worden.

Inmiddels heeft het Utrechtse bedrijf dankzij 116 investeerders al 232.500 euro opgehaald. ,,Ons minimale doel was om 150.000 euro op te halen. Inmiddels hebben we al 155 procent daarvan gehaald.” Met de 150.000 euro kan Rose & Vanilla de hele inrichting van de bakkerij, inclusief machines en installaties, financieren.

"Ons minimale doel was om 150.000 euro op te halen. Inmiddels hebben we al 155 procent daarvan gehaald"

Erik de Wit

Meer taartcafés openen

Het maximale doel is 300.000 euro. ,,De overige financiering hebben we nodig om sales een impuls te geven. We liggen al op heel veel plekken, we liggen al in het Rijksmuseum, op andere fantastische plekken in de horeca. We hebben fantastische partners. Maar we zien wel dat daar nog ruimte ligt. Dus daar hebben we nog wat financiering voor nodig.”

Erik wil ook graag zijn café's uitbreiden met de extra financiering. ,,Er zijn andere steden waar we graag een café zouden hebben, en klanten in die steden die dat ook heel graag willen. Misschien, zonder beloftes, Den Haag, Leiden, Rotterdam of Den Bosch.”

Aan het einde van zijn pitch biedt Erik presentator Jonathan een van zijn vegan chocoladetaartjes aan, met chocolade uit Rose & Vanilla's fabriek in Ecuador. ,,Want het proeven is eigenlijk toch de beste pitch."

Wil je investeren of heb je vragen aan Erik over Rose & Vanilla? Neem een kijkje op de website of verstrek een lening tegen 5 procent rente op CrowdAboutNow.

Lees ook: Zoek je investeerders of funding? Schrijf je in voor de Pitch!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws