Nieuws Cryptocurrency

Bij dit restaurant kun je je biefstukje nu ook betalen met bitcoins

Wilt u contant betalen of met pin? Voeg daar nog maar de vraag ‘of met bitcoins?’ aan toe. Bij het Papendrechtse restaurant De Ertepeller wagen ze de stap naar cryptovaluta. ,,Het is net zo makkelijk als betalen met je pinpas.”

Ilse van Driel (AD) 4 juli 2021

Ertepeller restaurant bitcoin betalen

Eigenaren van de Ertepeller Mark van den Berg (links) en Arjan Kuipers (rechts). Foto: AD/Victor van Breukelen.

Je bent maanden dicht, dus je verzint nog eens wat. Bij De Ertepeller in Papendrecht hebben ze na de dinerboxen, de bezoekjes van de chefkoks bij mensen thuis en pekingeend op bestelling nu hun zinnen gezet op betalen met bitcoins.

Voor veel mensen nog pure abracadabra, maar zo ingewikkeld is het allemaal niet, verzekert eigenaar Mark van den Berg in het AD. Zelf houdt hij de cryptomarkt al een paar jaar in de gaten, als hobby. ,,Een paar jaar terug was het allemaal nog heel vaag, maar dat is al lang niet meer. Ik vind het heel leuk om te zien hoe het weer helemaal is teruggekomen in coronatijd. En het is allemaal een stuk eenvoudiger geworden.”

Lees ook: Deze auto kan bitcoin ‘minen’ en verdient zichzelf daardoor op termijn terug

Afrekenen in De Ertepeller met je 'digitale wallet'

,,In plaats van je pinpas, leg je nu je telefoon met je digitale ‘wallet’ op het pinapparaat. Net zo simpel.” Dan moet die digitale portemonnee natuurlijk wel gevuld zijn met bitcoins. Van den Berg en zijn compagnon Arjan Kuipers zijn ervan overtuigd dat er in hun klantenkring mensen zijn die wel wat voelen voor betalen op deze manier. ,,We willen mensen graag die extra mogelijkheid bieden.”

Of het restaurant daarmee een unicum in de regio te pakken heeft, is de vraag, maar heel veel andere ondernemers die de stap wagen naar ‘crypto currency’ zijn er nog niet. ,,Ja bij Thuisbezorgd.nl kun je je bestelling ook al op deze manier betalen. Maar verder heb ik er nog niet veel ondernemers in de buurt over gehoord. Terwijl het eigenlijk heel makkelijk in te richten is achter de schermen.”

Lees ook: Crypto-vermogensbeheerder Icoinic Capital lanceert Delta Neutral Fund: 'Alle oplossingen onder één dak'

Speculatief ondernemen

Maar wat als de koers van de bitcoin opeens weer door het plafond schiet? Of de andere kant op, van de ene op de andere dag een flinke val maakt? Kan Van den Berg dan fluiten naar zijn zuurverdiende crypto centjes? ,,Nee, dat is dus het mooie. Mensen betalen bij ons met bitcoin, en vervolgens zet de dienst die erachter zit het voor ons om naar euro’s, die wij op onze rekening krijgen gestort. Het is niet zo dat we een beetje speculatief gaan ondernemen met het risico dat we ‘s morgens kunnen fluiten naar de omzet van de vorige dag. We zijn dus niet afhankelijk van de dagkoers.”

Diezelfde, nogal schommelende, dagkoers maakt het wat ingewikkelder om naast de prijzen in euro’s, de menukaarten van De Ertepeller ook te voorzien van prijzen in bitcoin. ,,Nee daar beginnen we niet aan", zegt Van den Berg lachend. Er van uitgaande dat klanten die op de nieuwe manier willen betalen, goed op de hoogte zijn van de waarde van hun vermogen in de digitale portemonnee.

Het terras van De Ertepeller is weer open, en daarmee de mogelijkheid om je pinpas thuis te laten en voor je biefstukje en glaasje wijn te betalen met de cryptomunt. Voor het lunchmenu à 89 euro betaal je dan ongeveer 0,0029 bitcoin.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws