Nieuws Cryptocurrency

Ook dit luxehotel accepteert bitcoin en ethereum

Luxehotel Chedi Andermatt gaat digitale munten accepteren als betaalmiddel. Een verblijf in het hotel in de Zwitserse Alpen kan met bitcoin of ethereum worden afgerekend. Later kan mogelijk ook met andere cryptomunten worden betaald.

Van onze redactie 27 augustus 2021

Hotel chedi andermatt zwitserland

Foto: Chedi Andermatt.

Een overnachting in het vijfsterrenhotel in het dorpje Andermatt kan duizenden euro’s kosten. Betalingen in cryptomunten worden door het hotel direct omgezet in Zwitserse franken, laat het bedrijf aan Het Laatste Nieuws weten. Daarvoor werkt het hotel onder meer samen met Wordline, een specialist in betaaloplossingen.

Hotel Chedi Andermatt, dat eigendom is van miljardair Samith Sawiris, begon vier jaar geleden de mogelijkheid te onderzoeken om bitcoins te accepteren. Het hotel wachtte echter af om er zeker van te zijn dat transacties veilig zijn en om prijsschommelingen te vermijden.

Lees ook: Devin maakt mensen wegwijs in wereld van cryptomunten: ‘Niet te veel beloven, dat vind ik onethisch’

Hub voor cryptobedrijven

Zwitserland staat bekend als een van de meest enthousiaste Europese landen met betrekking tot cryptomunten. Vooral de stad Zug is een echte hub voor cryptobedrijven, die zelfs hun belastingen in bitcoin kunnen betalen.

Een bitcoin was vrijdag rond 12.00 uur ruim 47.000 dollar (ongeveer 40.000 euro) waard. Ethereum werd voor meer dan 3000 dollar verhandeld.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws