Nieuws Financiën

100.000 euro om binnenstad van Deventer impuls te geven

De gemeente Deventer trekt eenmalig 100.000 euro extra uit voor initiatieven om de Deventer binnenstad een impuls te geven.

Van onze redactie 16 november 2016

Fietsen nieuwstraat deventer ronald hissink 1

Het geld gaat onder meer naar marketing en pr voor de Deventer binnenstad, aanpak van leegstand, het opzetten van een ondernemersfonds en de nieuwe organisatie-structuur voor het centrum, schrijft de Stentor. De bestaande stichting Binnenstadsmanagement gaat compleet op de schop. In de nieuwe opzet nemen (louter) ondernemers uit de binnenstad zitting. Het gaat om Deventenaren uit de praktijk van de horeca, detailhandel en vastgoedeigenaren.

Binnenstadsavond

De maatregelen komen voort uit de binnenstadsavond eerder dit jaar, waar ondernemers ideeën konden inbrengen om de Deventer binnenstad vooruit te helpen. Dat heeft onder aanvoering van binnenstadsmanager Peter Brouwer nu geleid tot een actieplan met maatregelen.

Bezoekersaantallen

Deventer komt in actie nu de bezoekersaantallen aan het centrum zijn teruggelopen. De extra bijdrage van de gemeente komt bovenop de normale bijdrage van 40.000 euro per jaar voor de binnenstad.

Foto: Ronald Hissink