Nieuws Financiën

Decathlon mag van start in Middelburg

De Raad van State heeft de bezwaren tegen de komst van sportketen Decathlon naar vrijetijdspark ZEP in Middelburg afgewezen, schrijft PZC donderdag in haar krant.

Van onze redactie 3 maart 2016

Rechterrechtbank1065

De winkel van Decathlon wordt niet te groot, past binnen de bestemming van ZEP en ook eventuele parkeerproblemen zijn geen reden om de vergunning voor de nieuwe vestiging te vernietigen. De Raad van State verklaarde gisteren alle bezwaren van Middelburgse ondernemers ongegrond.

Rudi Wakelkamp, directeur vastgoed van Decathlon in Nederland, is blij met de uitspraak, maar betreurt dat het project in Middelburg jaren vertraging heeft opgelopen. Wakelkamp: "We kunnen nu verder, de plannen afstoffen en eventueel aanpassen zodat we iets moois in Middelburg kunnen neerzetten." Wanneer Decathlon de deuren opent op het ZEP kan Wakelkamp niet zeggen. Het zal in elk geval nog niet dit jaar zijn.

Wethouder Chris Simons is tevreden: "De komst van Decathlon is goed voor de werkgelegenheid en de economie op Walcheren." Lex de Looff, voorzitter van de ondernemersvereniging VOM, stelt vast dat er nu in elk geval duidelijkheid is. "Het heeft allemaal wel erg lang geduurd. Wij hadden geen discussie met Decathlon, maar met de gemeente."

De Looff moet de uitspraak nog bestuderen en met zijn achterban bespreken. Verder geeft hij nu nog geen commentaar.