Nieuws Financiën

Dieven hebben het zwaar met Van der Poel

Martijn Verwaaijen 19 januari 2016

Winkeldiefpolitie1065

Winkeldieven zouden het zo langzamerhand toch moeten weten: je doet er verstandig aan om niet bij Albert Heijn van Cees van der Poel in Dordrecht te gaan 'shoppen'. Want als Cees ook maar een klein kansje krijgt om zijn spullen terug te halen, zal hij dat niet nalaten. Dat schrijft het AD dinsdag.

Dit bleek ook dit weekeinde weer. Een winkeldief die met een vol mandje het AH-filiaal van Van der Poel in Wielwijk uitwandelde, was kort daarop met foto en al op de facebookpagina van Van der Poel te zien. Pech voor de man, maar de oproep had al snel resultaat. In een mum van tijd wist de ondernemer wie de winkeldief was. Maandag heeft hij aangifte bij de politie gedaan. "Normaal doe ik aangifte van winkeldiefstal zonder dader, dit keer dus mét,'' zegt Van der Poel. Hij vindt niet dat hij iets fout heeft gedaan door het op Facebook te zetten. "Ik beschuldig de man niet van diefstal, ik denk dat hij wat vergeetachtig is...''

ReputatieVan der Poel heeft inmiddels wel een reputatie opgebouwd. Een winkeldief moet van goede huize komen wil hij er gemakkelijk vanaf komen. Zo ging de ondernemer al eens twee keer achter een winkeldief aan. Eén keer raakte hij daarbij zelfs gewond aan een hand en vorig jaar nog zette hij twee vrouwen die aan het stelen waren geweest op Facebook.

FacebookAfgelopen zaterdag was het weer raak en gebruikte Van der Poel Facebook om de dader op te sporen. Het ging volgens de omschrijving om 'een meneer in rode jas met goed gevulde ruitblouse en een mooi plukje haar op zijn voorhoofd'. Om op de oproep te vervolgen: 'Wij snappen dat u zich graag wast met Zwitsal en als baby wil ruiken...' "Zaterdagavond heb ik het weer van Facebook afgehaald omdat ik had achterhaald wie het is,'' zegt Van der Poel.

De 'vergeetachtige' winkeldief maakte overigens geen gebruik van de uitnodiging om zondag alsnog te komen afrekenen. Vandaar dat Van der Poel maandag aangifte deed.