Nieuws Financiën

Doek valt definitief voor bijna honderd jaar oud Kooy Insulation

Er komt geen doorstart van het op 18 januari failliet verklaarde Kooy Insulation. De zeventig medewerkers zijn daarmee hun baan kwijt. Een klein aantal van hen heeft elders weer werk gevonden.

Van onze redactie 6 februari 2016

Gesloten stockpixabay

Hoewel zich bij curator J. Jansen uit Apeldoorn veel belangstellenden hadden gemeld, haakte de ene na de andere overnamekandidaat af.

Ook de onderhandelingen met de twee overgebleven kandidaten zijn uiteindelijk gestaakt. "Helaas, zeker ook voor alle medewerkers. Maar ik kan het niet verantwoorden om nog langer te wachten tot er een konijn uit de hoge hoed komt", zegt de bewindsvoerder.

Executietraject Het executietraject is inmiddels ingezet. Dat betekent onder andere dat de gereedschappen van de onderneming aan de Parkweg worden teruggehaald en de bedrijfsbusjes worden ingenomen. De activa worden waarschijnlijk per executieveiling verkocht.

Nu de overnamegesprekken op niets zijn uitgelopen, gaat de bewindvoerder zich richten op het onderzoek naar de oorzaak en de afwikkeling van het faillissement.

Geschiedenis Kooy Insulation is een van de oudste bedrijven in Enschede. Het werd in maart 1919 opgericht en handelde onder de namen Gebr. Kooy, Kooy Isolatietechniek, Kooy Comfort Isolatie en Kooy Isolatiewerken.

Het bedrijf was actief in het hele land. Kooy was gespecialiseerd in isolatie en kunststof dakbedekking, hoofdzakelijk in de food- en industriële sector en in de bouw.

Foto: Pixabay