Nieuws Financiën

Doel: hotel Herikerberg Markelo openhouden

Curator en eigenaar van horecacomplex zijn ondanks het bankroet optimistisch over de toekomst van het landhuishotel.

Van onze redactie 15 april 2016

Herikerberg frans nikkels

Landhuishotel en bistro Herikerberg aan de Goorseweg bij Markelo, dat deze week failliet werd verklaard, blijft vrijwel zeker open. Curator Wouter Weenink heeft aan de rechter-commissaris toestemming gevraagd om het hotel draaiend te mogen houden in afwachting van een nieuwe exploitant(e). Hij gaat ervan uit dat zijn verzoek wordt gehonoreerd.

OptimismeWeenink: "Ik ben optimistisch en ga me tot het uiterste inspannen om het hotel open te houden. Het is een prachtige onderneming op een fantastische plek. Vriend en vijand zijn het erover eens dat het zonde zou zijn wanneer het dicht zou gaan. Ze hebben vorig jaar behoorlijke cijfers gedraaid en er zijn nog volop boekingen. Ze hebben bovendien goede recensies op diverse websites. Ik ga ervan uit dat gegadigen zich melden."

Landhuishotel en bistro Herikerberg is deze donderdag gewoon geopend. "Wij weten verder niks", is het enige dat een medewerkster kwijt wil. Het personeel zou hebben toegezegd te willen blijven doorwerken. Volgens de curator biedt landhuishotel en bistro werkgelegenheid aan vijftien tot twintig mensen. De website is ook nog online.

FaillietHet karakteristieke hotel is dertien jaar lang geëxploiteerd door Astrid Diepenmaat. Zij heeft eerder deze week het faillissement aangevraagd. De rechtbank in Almelo ging daarmee akkoord.

Oorzaak van het bankroet zijn volgens de curator liquiditeitsproblemen. "Mevrouw Diepenmaat heeft een schuldenlast uit het verleden die niets met het hotel heeft te maken. Die schulden hebben haar genekt", zegt de curator. Weenink wil er verder niets over zeggen, ook niet over de hoogte van de schuldenlast. "Dat is een privéaangelegenheid."

Nieuwe exploitantHet pand is van Guus Brandriet. Ook hij gaat ervan uit dat het hotel openblijft en dat er een nieuwe exploitant komt. "Het is een mooi bedrijf dat ook nog eens op een goede plek zit", zegt hij.

Foto: Frans Nikkels