Aangeboden door Duisenburgh

Branded Content Financiën

‘Ondernemende cultuur van Duisenburgh spreekt me aan’

Radboud Stolwijk is sinds februari in dienst bij Duisenburgh als senior beleggingsadviseur. Dit jaar zit hij dertig jaar in het vak, dus kent hij het klappen van de zweep als het gaat om beleggingen en vermogensregie. ,,Het is een ervaringsvak, waar ik door puur toeval ben ingerold.”

Van onze redactie 16 september 2021

Radboud Stolwijk Duisenburgh header

Radboud Stolwijk, senior beleggingsadviseur bij Duisenburgh: ,,Altijd op zoek naar verbetering.” Foto: Van Assendelft

Na zijn studie kwam Stolwijk bij Robeco in aanraking met de beleggingswereld. ,,Op dat moment viel voor mij alles op z’n plaats”, vertelt de register-beleggingsanalist. ,,De cijfers, het inhoudelijke en je rol als adviseur. Je moet gesprekken kunnen voeren en je inleven in de situatie van de klant. Doelen definiëren en deze nastreven met een beleggingsstrategie. Dat maakt dit vak altijd weer boeiend. Je hebt het dan over de kansen, maar zeker ook de risico’s die beleggen met zich meebrengen. Ben je bereid om een zeker risico te dragen? Wat gebeurt er met je als op een dag je beleggingen sterk in waarde zijn gedaald? Omgaan met kansen en risico’s is iets heel persoonlijks. Er zit een financiële, maar ook een emotionele kant aan. Als adviseur wil ik weten hoe de klant erin staat.”

Kun je het resultaat van beleggingen voorspellen?

,,Tot op zekere hoogte kun je wel inschattingen maken op basis van economische en maatschappelijke ontwikkelingen. Maar de echte kansen en risico’s komen vaak uit onverwachte hoek. Twee jaar geleden had niemand gerekend op impact van een pandemie. En productieproblemen bij een beursgenoteerd bedrijf zie je niet altijd aankomen. Maar dit is korte termijn. Op de lange termijn is beleggen doorgaans lucratief. Hoe langer de termijn, hoe groter de kans dat je ergens bij het gemiddelde uitkomt. Beleggen is eigenlijk de tijd voor je laten werken. Het gaat niet om snel geld verdienen van vandaag op morgen.”

"Beleggen is de tijd voor je laten werken"

Radboud Stolwijk, Duisenburgh

Hoe kwam je bij Duisenburgh terecht?

,,Na mijn ervaringen bij Robeco, de Rabobank en 22 jaar als beleggingsadviseur bij ING Bank, begon er iets te kriebelen. De bank veranderde en ikzelf ook. Er ontstond minder ruimte voor persoonlijk contact met de klant en ik kon het werk niet meer doen op de manier zoals ik dat graag wil. Toen ben ik om me heen gaan kijken en kwam deze kans bij Duisenburgh voorbij.”

Het persoonlijke contact met de klant gaf de doorslag?

,,Hier bij Duisenburgh vind je een totaal andere bedrijfscultuur dan in het bankwezen. We kennen onze klanten en willen daarmee een hechte band opbouwen. We zitten liever met elkaar aan tafel dan dat we een beeldgesprek voeren. Natuurlijk, soms is een beeldgesprek ook handig en efficiënt. Maar aan tafel, vaak ook met de partner van de klant erbij, ontstaat toch een andere sfeer. En hier op kantoor is er doorgaans ook snel even iemand bij te roepen, bijvoorbeeld een fiscalist of een andere deskundige op specifiek financieel gebied.”

Lees ook: De deur kan weer open bij Duisenburgh: 'Digitalisering kan persoonlijk contact niet vervangen'

Kun je jouw ervaring en ideeën beter kwijt in een kleinere organisatie?

,,De ondernemende cultuur spreekt me aan bij Duisenburgh. We zijn altijd op zoek naar verbeteringen en nieuwe ideeën waar onze klanten blij van worden. Omdat dit een veel kleinere organisatie is dan een bank, met kortere lijnen, is hier ook meer ruimte voor. De drive om nieuwe uitdagingen aan te gaan wordt gestimuleerd en de flow om als team verder te komen zit er gewoon goed in. Allemaal zaken waardoor mijn idee om te veranderen ook echt goed is uitgepakt. Men was op zoek naar een ervaren beleggingsadviseur en zo word ik hier ook gezien. Ja, ik werk hier zeker met plezier tot aan mijn pensioen. De switch naar Duisenburgh was voor mij een logische stap.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Duisenburgh. Meer info: duisenburgh.nl

Radboud Stolwijk, senior beleggingsadviseur bij Duisenburgh. Foto: Van Assendelft