Aangeboden door Duisenburgh

Branded Content Financiën

‘Dicht bij de relatie voor vermogensadvies op maat’

Met een partnerprogramma op franchisebasis is Duisenburgh op weg een landelijk netwerk van vermogensadviseurs te vormen. De partners richten zich op hun lokale relaties voor beleggingsadvies, financiële planning en vermogensregie.

Henk Ligthart 6 januari 2022

Duisenburgh René van den Groenendaal header

René van den Groenendaal: ,,Wij kiezen onze partners heel zorgvuldig.”

Erwin Sanders uit Best, Harry Lipperts met kantoor in Kerkrade, Marcel van der Veer uit Eindhoven, Markees Zuidweg uit Kloetinge en Marco Tamis met kantoor in Amsterdam zijn zelfstandige beleggingsadviseurs die dit jaar zijn toegetreden tot het netwerk van Duisenburgh. Daarmee is het aantal partners inmiddels gestegen naar elf. Duisenburgh vult het complete financiële kader in. Van vergunning tot beleggingsbeleid en een backoffice voor onboarding van relaties en CRM. De partners houden hun volledige focus op het financieel welzijn van hun relaties.

Franchiseformule voor vermogensbeheer

,,2021 was voor ons een succesvol jaar”, zegt Duisenburgh-directeur René van den Groenendaal. ,,Niet alleen omdat we konden profiteren van de groeiende belangstelling voor beleggen en vermogensregie, maar ook omdat we onze franchiseformule verder konden uitbreiden. Afgelopen jaar mochten we vijf deskundige collega’s verwelkomen. Onder de vlag van Duisenburgh en onze AFM-vergunning opereren zij geheel autonoom met eigen verantwoordelijkheid.”

"Duisenburgh streeft naar een partnernetwerk met landelijke dekking"

René van den Groenendaal, directeur Duisenburgh

In dit nieuwe jaar verwacht Van den Groenendaal de groei met nieuwe partners verder door te zetten. ,,We zijn inmiddels in diverse delen van het land vertegenwoordigd”, schetst de directeur. ,,Graag komen we in contact met financieel specialisten die samen met ons willen groeien. Partnership is essentieel in onze groeistrategie, waarbij we streven naar een landelijke dekking. Daarvoor zoeken we mensen met ondernemer-skills en de ambitie om een eigen beleggingsonderneming te runnen. Ook kunnen we veel betekenen voor beleggingsadviseurs die al zelfstandig werken en op zoek zijn naar verbreding en meer dynamiek.”

Kruisbestuiving van financiële kennis

Van den Groenendaal: ,,In ons vak kun je niet zonder samenwerking. Hoewel onze partners zelfstandige ondernemers zijn, maken zij graag gebruik van de expertise op ons hoofdkantoor in Waalre. Omgekeerd maken we hier ook gebruik van partner-expertise in het land. Ook onderling maken de partners gebruik van elkaars diensten. Zo creëren we de ideale kruisbestuiving van kennis in de financiële markten. We versterken elkaar op alle vlakken en iedere adviseur kan zich volledig blijven richten op persoonlijk advies en maatwerk. Precies dát stuk waar banken de laatste jaren een terugtrekkende beweging maken.”

"Wij creëren de ideale kruisbestuiving van kennis in de financiële markten"

Duisenburgh-directeur René van den Groenendaal

Er zijn voor zelfstandige vermogensadviseurs tal van redenen om zich bij Duisenburgh aan te sluiten. De belangrijkste is wel dat men 100 procent klantgericht kan werken, aldus Van den Groenendaal. Dat resulteert in meer kwaliteit én meer werkplezier. ,,Onze partners kunnen zich volledig richten op hun adviesrol en de klantrelatie. De administratie en het vermogensbeheer verzorgen we centraal vanuit de backoffice in Waalre. Hier beschikken we immers over alle financiële disciplines. De partners kunnen hun talenten dus optimaal benutten en staan er nooit alleen voor. Daarnaast bieden we hen ook een huisstijl met behoud van de eigen identiteit en een actief online marketingprogramma. Zo helpen we onze franchisenemers direct te werken aan klantrelaties en de ontwikkeling van hun bedrijf.”

'Samen bouwen aan hét merk voor financieel comfort'

De elf partners van Duisenburgh zijn geselecteerd op een aantal essentiële punten. Naast ondernemerscapaciteiten en het vermogen om te kunnen samenwerken, is dat vooral voldoende ervaring als vermogensbeheerder of -adviseur bij een bank of een andere vermogensbeheerder. Uiteraard dient elke adviseur bij Duisenburgh over de nodige vakdiploma’s te beschikken.

,,Onze relaties zijn voornamelijk vermogende ondernemers, particulieren en families, die kritisch zijn op kennis en expertise”, vertelt Van den Groenendaal. ,,We hebben sinds onze oprichting in 2004 een uitstekende naam opgebouwd als onafhankelijk adviesbureau op het gebied van beleggen, financieren en vermogensregie. Daarom kiezen we onze partners heel zorgvuldig. Duisenburgh is een kwaliteitsmerk voor financieel comfort. Een merk dat we koesteren en dat we samen met onze partners steeds meer landelijke bekendheid willen geven.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Duisenburgh. Meer info: duisenburgh.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws