Aangeboden door Duisenburgh
Branded Content Financiën
De deur kan weer open bij Duisenburgh: 'Digitalisering kan persoonlijk contact niet vervangen'
Nu Nederland van het slot gaat kan Duisenburgh doen waarin het bedrijf excelleert: ‘samen gaan voor financieel comfort’. Steeds meer vermogende ondernemers en particulieren weten het statige kantoorpand van Duisenburgh aan de Eindhovenseweg in Waalre te vinden voor persoonlijk vermogensadvies en -beheer.

Frank van Daal, mede-eigenaar van Duisenburgh, hecht veel waarde aan persoonlijk klantcontact. Foto: Van Assendelft
Frank van Daal kijkt terug op een roerige periode, waarin thuiswerken de norm werd en veel bedrijven zich razendsnel hebben aangepast. ,,De coronacrisis heeft in relatief korte tijd heel veel veranderd”, vertelt de mede-eigenaar van Duisenburgh. ,,Het begon met een lichte paniek op de aandelenmarkten, maar gelukkig herstelde zich dat snel. Complete bedrijfstakken vielen volledig stil. Webshops en online communicatiediensten namen een hoge vlucht. Ook wij hebben een soort spoedcursus online vergaderen doorgemaakt. Op afstand werken heeft ons veel geleerd, maar soms ook belemmerd in de manier waarop we het liefst werken: met de cliënt aan tafel.”
Alternatief voor banken
Duisenburgh is sinds 2004 actief als financieel dienstverlener voor met name vermogende ondernemers en particulieren. Deze groep zoekt steeds vaker een alternatief voor traditionele financiële instellingen. De bankensector wordt steeds meer digitaal en de coronacrisis heeft dit proces nog eens extra versneld. Steeds meer bankkantoren worden gesloten en er ontstaat minder ruimte voor persoonlijk advies.
‘Ook wij hebben een soort spoedcursus online vergaderen doorgemaakt’
,,Dat banken steeds verder digitaliseren is een logische ontwikkeling uit oogpunt van efficiency en de mogelijkheden die ontstaan met FinTech”, zegt Van Daal. ,,Apps op je smartphone maken het mogelijk om je financiële positie 24/7 te monitoren en transacties te doen. Heel mooi en handig voor het regelen van betalingsverkeer op je lopende rekening. Maar wat je hiermee niet kunt is het zo efficiënt mogelijk inrichten van je vermogen. Daarvoor heb je de expertise nodig van een onafhankelijk financieel adviseur. Een vermogensregisseur noemen wij dat.”
Korte lijnen
Wat Van Daal heeft geleerd van de coronacrisis is dat persoonlijk contact heel belangrijk is en blijft. ,,Financiële instellingen gaan steeds meer over op uitsluitend digitale dienstverlening. Wij proberen juist het tegenovergestelde te doen. Natuurlijk, we gaan met onze tijd mee en werken met de meest moderne automatiseringssystemen. Maar als het gaat om advies voor een klant met een behoorlijk vermogen, dan kan en mag persoonlijk contact niet ontbreken. We willen onze klanten door en door kennen en de mogelijke opties in alle rust kunnen bespreken. Korte lijnen, met altijd een direct aanspreekpunt voor de klant zien wij als een must in ons vakgebied.”
Negatieve rente? Liever niet
Nu je met een banksaldo van meer dan 100.000 euro al negatieve spaarrente moet afrekenen, is het onmogelijk om een vermogen met banksparen in stand te houden, waarschuwt Van Daal. ,,Rendement realiseren op je vermogen kun je hierbij al helemaal vergeten. Als gevolg hiervan is de belangstelling voor beleggingen de afgelopen tijd sterk toegenomen. Beleggen biedt mogelijkheden om rendement te maken, maar daar hoort ook een zeker risico bij. Onze vermogensregisseur Christiaan van Elssen publiceerde over het fenomeen negatieve rente en de alternatieven een interessant artikel op onze website.”
"Banken worden steeds digitaler, maar wij kiezen bewust voor direct contact"
Van Daal vervolgt: ,,Vermogensrisicobeheer is één van die onderwerpen die we altijd uitvoerig met onze klanten willen bespreken. Daarnaast kunnen we ons ook richten op het maken van een financiële planning. De grote inhaalslag na de coronacrisis op economisch gebied is al ingezet en ondernemers hebben nu al hun energie nodig voor het ondernemen. Dan is het prettig als onze vermogensregisseurs en financieel planners de vinger aan de pols houden.”
Alle financiële disciplines onder één dak
Naast vermogensadvies en -beheer verzorgt Duisenburgh tevens bedrijfs- en financiële administraties, jaarrekeningen en belastingaangiftes. Met al deze disciplines onder één dak neemt het bedrijf een unieke positie in. Inmiddels zijn veertig professionals werkzaam onder de vlag van Duisenburgh, met specialisten op het gebied van accountancy, fiscalisten, gecertificeerde financial planners en dertien ervaren vermogensregisseurs. Het aantal medewerkers groeit nog steeds. Persoonlijk contact met de klant en de persoonlijk gerichte Duisenburgh-formule vallen blijkbaar ook in de smaak bij financiële professionals.
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Duisenburgh. Meer info: duisenburgh.nl