Nieuws Financiën

Economic Board Groningen lanceert groeifonds

Economic Board Groningen (EBG) heeft een nieuw fonds gelanceerd: het GROEIfonds (Groninger Economisch Investeringsfonds), meldt EBG.

Van onze redactie 16 juni 2016

Geld Biljetten Stock

Het fonds bevat ruim 40 miljoen euro en biedt leningen enz. voor (toekomstige) bedrijven in Noord-Groningen. Het geld is bedoeld om ondernemers te ondersteunen met geld voor nieuwe projecten, om te innoveren en om te groeien.

Risico's De kapitaalverstrekker durft meer risico's te nemen dan banken. Het is daarom gemakkelijker voor bedrijven om bij het fonds aan te kloppen. Het GROEIfonds heeft een eigen investeringsmanager en EBG is aandeelhouder van het fonds.

EBG directeur Marco Smit: “Het fonds is de aanjager: waar anderen twijfelen, geeft het GROEIfonds het duwtje dat nodig is om de deal rond te maken. Het GROEIfonds is nooit de enige investeerder, maar werkt samen met andere financiers zoals banken, Kredietunies en Ondernemersimpuls Noord-Groningen. Het fonds zal vaak de eerste zijn die het vertrouwen geeft waardoor andere geldverstrekkers meedoen. Op die manier kunnen gedreven ondernemers hun plannen waarmaken in Noord-Groningen.”